keskiviikko 31. maaliskuuta 2010

Katselmointia, tassuja ja kapillaarisoraa

Tontilla pidettiin pohjakatselmointi, jossa herra Rakennustarkastaja ja herra Vastaava Mestari olivat varmistamassa, että perustukset voidaan tehdä niin kuin alun perin suunniteltiin. Tilaisuus kesti varttitunnin, jonka jälkeen herra Rakennustarkastaja totesi, että "Hyvältä näyttää, siitä vaan perustuksia tekemään". J-P kyseli varovaisesti autokatoksen perustuksista - autokatoksen paikalla kun oli vasta kasa joutomaata eikä perustuskuoppaa ollenkaan. Herra Rakennustarkastaja totesi tähän, että josko herra Vastaava Mestari hoitaisi autokatoksen pohjakatselmoinnin ... Luotettu mies, näemmä. Tässä kuvassa herrat ovat laittamassa nimiä paperiin.

Katselmointia seuranneiden muutamien päivien aikana tontilla tapahtui jälleen varsin ripeään tahtiin. Tässä kuvassa tontilla oleva kuoppa on siinä tilassa kuin se oli edellisessä kappaleessa mainitun katselmoinnin aikaan.

Herra Kaivurin ja häntä avustaneen herra Kuormurin päästyä vauhtiin, kuoppa alkoi muuttaa muotoaan. Herra Kuormuri ajoi pois jätemaata (joka ei kuvassa näy) ja toi tilalle ihka oikeaa kapillaarisoraa.
Kaplillaarisoran nimitys tulee siitä, vesi ei kerta kaikkiaan pääse kavalasti kipuamaan moisen sorapatjan päälle perustuksia turmelemaan (hienosti sanottuna se katkaisee veden kapillaari-ilmiön). Tässä kuvassa kapillaarikerros alkaa olla paikallaan eikä uima-allas enää näytäkään uima-altaalta. Hienoa!

Työntouhuisen viikon kruunasivat paikalle saapuneet perustusanturoiden muotit, joita myös tassuiksi kutsutaan. Näihin tassuihin lisätään hieman harjaterästä jonka jälkeen ne valetaan täyteen betonia. Tuloksena on antura, joka kannattaa koko talon painon! Näyttää siltä, että kengät tulevat olemaan kunnossa. Knoppitietona mainittakoon, että ryömintätilaa talon alle (rossipohja) jää vähimmillään 80cm, jonka pitäisi riittää tarvittavien huoltotoimien tekemiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti