torstai 1. huhtikuuta 2010

Tassut paikoilleen

Torstaina oli suuri päivä. Herra Perustusmies tuli jälleen tontille, tällä kertaa oikein omaa hommaansa tekemään. Asuinrakennuksen pohja oli nimittäin siinä kunnossa, että anturamuotit saattoi laittaa paikoilleen. J-P kummasteli että miten ihmeessä te saatte niin tarkasti kohdalleen, johon herra Perustusmies tuumasi että "Meitä on tässä kolme kinaamassa, eikä laiteta paikoilleen ennen kuin kaikki ovat mitoista samaa mieltä.". Onneksi herrat ymmärtävät usean silmäparin merkityksen ... taas tuli olo että olivat miehet paikallaan. Tässä kuva herroista työn touhussa.

Herra Kaivurillakin oli oma tärkeä osuutensa tässä työvaiheessa. Nykyään on nimittäin saatavilla suojaputkia (varsin näppäriä, itse asiassa), jotka voidaan laittaa paikoilleen ennen varsinaisten putkien saapumista (vesijohdot, tietoliikennekaapelit sun muut, jotka sitten ujutetaan suojaputkien kautta rakennukseen). Herra Kaivuri oli tullut tontille hyvissä ajoin ennen herra Perustusmiehen saapumista ja hoitanut suojaputket paikoilleen niinkuin asiaan kuuluu. Tässä kuva suojaputkista asennusvaiheessa.

Kun päivän työ oli tehty ja herrat olivat kaikonneet pääsiäisen viettoon, kuka minnekin, rakennuksen pohja näytti tämän kuvan mukaiselta. Tuntuvat herrat keskittyvän nokantuhistelun sijasta siihen, mihin pitääkin ... Eipä paljoa enempää voi vaatia!

Tämän, varsin hyvin sujuneen työvaiheen lisäksi päivään kuului pari mörköäkin. Maaliskuun viimeinen päivä oli mennyt, mikä tarkoitti kahta asiaa. Ensinnäkin, kaukolämpöputkien "mutkien" eli läpivientien olisi pitänyt olla paikalla, kuten myös teleoperaattorin talokaapelin. Niin kaukana kuin nuo kaksi asiaa toisistaan ovatkin, niitä yhdisti yksi tekijä - kumpikaan ei ollut tontilla ... no, J-P tarttui puhelimeen ja alkoi selvittämään asioita.

Kaukolämmön toimittajan kanssa asia sujui sukkelasti ja mutkat ovat paikalla heti pääsiäisen jälkeen, mikä riittää mainiosti. Pahoittelivatkin vielä sattunutta kömmähdystä.

Tietoliikennekaapelin toimittajan kanssa sen sijaan tuli hieman epäuskoinen olo. Itse operaattorin kanssa asiassa ei ollut ongelmaa, mutta kun operaattori käyttää alihankkijaa ... joka sitten kiikuttaa sen kaapelin paikalle jos kiikuttaa.

Kun alihankkija oli selvillä, J-P tietysti soitti alihankkijalle, joka kysyi että "Mitäs soitat kun ei sitä kaapelia vielä ole toimitettu" ... niin. Sitä kaapelia ei vielä ole toimitettu. J-P selitti että soittaa koska sitä kaapelia EI OLE toimitettu vaikka olisi pitänyt! Heppu tajusi tilanteen ehkä neljännen toiston jälkeen, jonka jälkeen J-P pääsi puhumaan jonkin sortin vastaavan kanssa. Vastaava lupasi, että nopeasti se kaapeli sinne tontille saadaan, kunhan pääsiäispyhät on vietetty ... saa nähdä miten käy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti