maanantai 5. huhtikuuta 2010

Klapitalkoot

Pidimme pääsiäisviikonloppuna pienimuotoiset klapitalkoot, joihin hyvä ystävämme, Markku, osallistui. Koko oma tuho-osastomme oli tietysti myös mukana. Viehättävästä tihkusateisesta kevätsäästä johtuen talkoot eivät kestäneet kovin pitkään, mutta olivat kyllä sitäkin tehokkaammat. Pöllikasamme nimittäin pieneni talkoiden aikana siinä määrin, että uskaltauduimme arvioimaan puolivälin häämöttävän. Tästä suuri kiitos Markulle, joka oman halkaisukirveensä kanssa mahdollisti sen, että pystyimme pilkkomaan puita kolmella kirveellä samaan aikaan. Tämän lisäksi Markku varmaankin pilkkoi saman verran puita kuin Mia ja J-P yhteensä ... melko tehokas heppu siis hänkin.

Tuho-osastomme (Sonja ja Kasper) olivat klapitalkoiden aikaan viihdyttämässä itseään erilaisilla tontilta löytyvillä aktiviteeteillä, kuten lumikasoilla, mutavuorilla ja muilla ikäisilleen sopivilla virikkeillä. Mielenkiintoisin virikkeistä oli epäilemättä perustusten tieltä kaivettu (edelleen julmetun korkea) lumivuori, joka oli mullan ja saven peittämä. Siis lumikasa, joka oli naamioitunut multakasaksi. Lapsemme päättivät kiivetä sen laelle, isompi edellä ja pienempi sisukkaasti perässä. Sinne pääsivät molemmat. Tässä (J-P:n hieman retusoima) kuva vekaroista sen jälkeen kun heidät vuorelta alas saatiin. Nam.

Muuta tässä vaiheessa mainitsemisen arvoista lienee sähkösuunnitelma, joka tupsahti postiluukusta jokunen päivä sitten. Edelleen oli herra Sähköinsinööri käyttänyt isoikkunaista kirjekuorta, mutta tällä kertaa hän oli sullonut suunnitelman kuoreen selkäpuoli edellä ja kirjoittanut osoitteen käsin kuoren päälle. Ikkunasta ei siis näkynyt muuta kuin valkoista ja kuoreen kirjoitettu osoite oli juuri oikein. Ei muuten mennyt lähetyksellä kymmentä päivää perille saapumiseen ... hyvä niin.

Itse sähkösuunnitelma oli juuri sen mukainen kuin olimme ajatelleet. Taustalla toki oli erinäisiä puhelinkeskusteluja herra Sähköinsinöörin kanssa, joka kuuliaisesti yritti jokaisen toiveemme toteuttaa. Osasipa hän jopa ehdottaa muutamaa huomionarvoista seikkaa, joista otimme vaarin. Alkuvaiheen pienen sählingin jälkeen tuntuu herra Sähköinsinöörilläkin olevan pakka järjestyksessä. Hyvillä mielin siis eteenpäin. Tässä vielä kuva, josta molempien kerrosten suunnitelma pääpiirteittän selviää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti