perjantai 16. huhtikuuta 2010

Pönttöuunipäätös

Teimme tänään päätöksen pönttöuunista ja nyt meillä on myös herra Uunimuurari. Suoritimme jonkin sortin tarjouskilpailun muutaman pönttöuuninvalmistajan kesken ja päätös tehtiin tänään. Kuten muissakin tekemissämme valinnoissa, henkilöllä oli tässäkin päätöksessä suuri osuus. Valitsemamme herra Uunimuurari vaikutti suoraviivaiselta ja sellaiselta, jonka kanssa olisimme samalla aaltopituudella. Tarjosipa herra Uunimuurari vielä mahdollisuutta ottaa uuniin ihan oikea vanha uuninluukku - sellaista olimme itsekin toivoneet! Hän esittelee meille hieman myöhemmin luukkuvaihtoehdot, joista voimme oman luukkumme valita ... Pieni asia, josta tuli hyvä mieli. Tässä on kuva sellaisesta pönttöuunista, joka meille sitten tulee. Muuraus tapahtuu jossain vaiheessa kesällä ja tarkasta ajankohdasta sovitaan herra Uunimuurarin kanssa hieman myöhemmin.

Pönttöuunitouhun lisäksi kävimme eilen tontilla hieman siivoamassa ja siirsimme samalla muutaman pikkuharkon lähemmäs muurauspaikkaa. Tänään muuraushommissa on tauko, koska isot harkot loppuivat hieman kesken. Talon julkisivuosan pohjaa jouduttiin nimittäin maan kantavuuden takia kaivamaan parikymmentä senttiä suunniteltua syvemmälle. Suurimpien harkkojen määrä jäi sen tähden hieman vajaaksi ja täydennys saapui tontille vasta tänään. Muuraushommat saadaan alkuviikosta loppuun. Sitten ei muuta kuin ontelolaattoja odottelemaan - ne saapuvat parin viikon päästä. Tässä kuva perustuksista siinä vaiheessa, kun muuraustouhut olivat torstaina loppuneet - hyvältä näyttää.

Lopuksi on pakko näyttää vielä yksi kuva jossa pikkuherra Kasper suorittaa muuratun sokkelin tarkastusta. Pikkuherran ilmeestä ja olemuksesta päätellen voimme nukkua yömme rauhassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti