keskiviikko 3. maaliskuuta 2010

Puut kaatuu!

Tänään oli ensimmäinen päivä kun tontilla tapahtui oikeasti. J-P tapasi Sonja-apulaisen kanssa tontilla Vastaavan Mestarin, herra Perustusmiehen ja herra Metsurin, joka antoi talon rakentamisen esteenä olevien isojen koivujen ja mahtikuusen tietää paikkansa projektissa ... tässä kuvassa mahtikuusi (joka muuten oli todella iso) kohtaa oman kohtalonsa. Urakkaan kuului kaiken kaikkiaan kymmenen puuta, joista puolet olivat naapureiden puolella. Naapurit olivat jo pitkään halunneet päästä eroon muutamista varjostavista koivuistaan ja niidenkin kaataminen samaan syssyyn onnistui rakennusluvan piikkiin mutkattomasti. Muuten heidän olisi pitänyt hakea kunnalta puunkaatolupa ja tilata metsurit sun muut paikalle hääräämään. Nyt homma onnistui kerralla ja kaatokustannuksetkin jaetaan tasan! Melko reilua!

Ei voi muuta kuin todeta että ammattimies on ammattimies ja sillä selvä. Itse kun olisi puiden kanssa alkanut ähertämään, tuloksesta ei kyllä olisi ollut takeita. Ties minne olisivat puut kaatuilleet. herra Metsuri katseli puuta tovin ja niin sanotusti "kaatoi sen pois kuleksimasta", eikä nokka kauaa kymmenen puun kanssa tuhissut. Tässä kuvassa herra Perustusmies käyttää herra Metsurin "tunkkia", jonka avulla puu kaatuu juuri sinne minne pitää.

Kun puut oli kaadettu, Sonja halusi laskea mahtikuusen vuosirenkaat ja sai tulokseksi 73. Herra Metsuri oli hieman aiemmin katsellut kuusta ja tuumannut että "Jaa, taitaa olla noin 70-vuotias" ... Huh huh. Tontti on puiden kaadon jäljiltä aika hurjan näköinen mutta herra Perustusmies tulee huomenna traktorin ja moottorisahan kanssa paikalle. Tästä seuraa se, että rytökasa on karsittu ns. kauhakasoiksi ja rungot pätkitty kolmimetrisiksi tukeiksi. Kauhakasa on muuten kasa, jonka kuorma-auton tarttumakauha saa kerralla nostettua. Rungot herra Perustusmies puolestaan kuljettaa traktorillaan tontin takaosaan odottamaan klapisulkeisia. Tästä kuvasta selviää tontin tila puiden kaatamisen jälkeen ja näköjään on pupukin eksynyt tontille poseeraamaan.

Vastaavan Mestarin ollessa paikalla hän ilmoitti, että kaivinkone tulee tontille kahden viikon kuluttua ja aloittaa maanrakennustyöt. Mestari palaveerasi herra Perustusmiehen kanssa tovin ja tehtiin suunnitelma. Vesiliittymä tilataan tontille vasta roudan sulettua jotta sen kaivaminen on halvempaa. Perustuksiin käytetään puolestaan sellaista harkko- ja muuraustekniikkaa (mikä lie olikaan), joka ei paljoa vettä tarvitse. Koko pohjan muuraamiseen kuluu vain 1000 litraa vettä ja sen herra Perustusmies sanoi kuljettavansa pakettiautollaan paikan päälle. Jälleen kerran on mukava huomata, että valitut tekijät olivat taas oikeat miehet paikoillaan! Tässä muuten tontti ennen puunkaatosulkeisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti