sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

Uima-altaita

Tätä kirjoittaessamme olemme tehneet tuttavuutta erilaisiin uima-altaisiin; olimme tänä viikonloppuna menossa Nokialle Rantasipi Eden -kylpylään pulikoimaan (suunniteltu juttu). Ennen Nokialle lähtöä löysimme toisenkin uima-allaskohteen - sellaisen, jota emme olleet suunnitelleet ... perustuskuoppa nimittäin uhkasi täyttyä vedellä rankkasateista ja sulamisvesistä - uima-allas sekin tietty.

Onneksi herra Vastaava Mestari osaa ennakoida asioita. Hän passitti perjantaina J-P:n hankkimaan uppopumpun, puutarhaletkua ja jatkoroikan. Näiden avulla vältyttäisiin ikävältä velliyllätykseltä, jonka seurauksena kuoppaa pitäisi ensin tyhjentää vellistä ja sitten täyttää kiinteällä aineella ... J-P lähti asiaa hoitamaan ja tunsi kuinka ahtaajalakko iski meihin oikein käytännössä - uppopumput (ja moni muu asia) olivat K-Raudan varastosta loppu, tavarat kun seisoivat edelleen satamissa! Kiitos, ahtaajat.

Aikansa seilattuaan J-P kuitenkin löysi uppopumpun, joka oli harmaavesikäyttöön (likavesi) tarkoitettu ja sai loputkin roinat järjestettyä. Rensselit J-P jätti tontille, josta herra Kaivuri lupasi ne paikallensa asentaa. Hyvin mielin siis puli puli Nokialle.

Kylpyläreissulta palattuamme päätimme piruuttamme kruisata tontin kautta tarkistamassa, millainen allas siellä odottaisi. Yllätys oli positiivinen - kuoppa oli muutamaa lätäkköä lukuunottamatta tyhjä ja tontin vieressä olevassa avo-ojassa oli valtava likavesiallas. Pumppu oli siirtänyt vedet pois perustuskuopasta kuten oli suunniteltukin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti