torstai 25. maaliskuuta 2010

Hattu ja kengät kunnossa

Herra Edustaja kävi tänään meillä kahvittelemassa. Varsinainen syy kahvihetkelle oli katon asentaminen, joka tosin laajeni kattamaan hieman muutakin. Herra Edustajan urakkatarjous (josta tosin oli pidetty pieni puhelinpalaveri etukäteen) sisälsi osia talotoimittajan asennuspalvelusta sekä koko autokatoksen pystytyksen. Totesimme että jaahans, no mitäs tästä sitten seuraa ...

Pähkäillessämme asiaa, herra Edustaja kertoi, että hän vastaa koko katonasennushässäkästä eikä talotehdasta siinä vaiheessa tarvita. Kun herra Edustaja vielä on valtuutettu talotehtaan asentaja, tarjous alkoi vaikuttaa varsin suoraviivaiselta. Hintakin oli vielä piirun verran talotehtaan asennushintaa edullisempi.

Seuraava vaihe olikin nimien paperiin kirjoittaminen ja asia oli sillä selvä. Herra Edustaja siis pystyttää autokatoksen ja asentaa molempien rakennusten katon aluskatteen ja ruoteet mukaanlukien. Palaveri päättyi ja herra Edustaja lohkaisi että "kun hattu ja kengät ovat kunnossa, on kaikki hyvin". Tässä tietysti viitataan kattoon ja perustuksiin. Tuli jälleen sellainen olo, että yksi osa-alue on hyvissä käsissä.

Sitten muutama sana tulevista perustuksista. J-P piipahti aamulla (jälleen) tontin kautta. Herra Kaivuri oli tietysti paikalla ja J-P vaihtoi pari sanaa hänen kanssaan. Herra Kaivuri oli hieman huolissaan yhdestä anturanpohjan kohdasta, kun se on vähän höttöinen. Pienen tuumailun jälkeen todettiin, että antura porrastetaan alaspäin jotta se on joka kohdasta tukevalla maalla. Porrastettuun kohtaan pitää tietysti laittaa muutama ylimääräinen harkko, mutta se on pieni hinta siitä, ettei tarvitse miettiä, pysyykö talo paikallaan vai ei ... yhden harkon hinta kun mitataan 2 - 4 eurossa.

Perustustenkin osalta oli hyvä jälleen huomata, että tekijät tietävät mitä tekevät - hattu ja kengät ovat siis kunnossa. Tässä vielä kuva, jossa perustuskuopan tekeminen on meneillään ja poisvietävää höttömaata lastataan herra Kuormurin lavalle. Mieltä lämmittää sekin, että herra Kuormuri käyttää luppoaikansa rakennuspaikan mittaamiseen. Hyvissä käsissä tuntuu tämä kenkäpuolikin olevan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti