keskiviikko 26. toukokuuta 2010

Meillä on seinät!

Vihdoinkin koitti kauan odottamamme päivä - talopaketti saapui! Talotehtaan toimitusta edelsi muutama todella touhukas päivä, joiden aikana herra Kaivuu-urakoitsijan eliittijoukot näyttivät, mihin pystyivät. Täyttöjen nimittäin piti olla viimeiseen asti valmiina ennen talopaketin saapumista ... muhkuraiselle maalle on hankala laskea valtavia talotoimitukseen liittyviä oheistarvikelavoja.

Herra Kaivuu-urakoitsijan joukkojen niskaan oli hiipimässä aikataulullinen ongelma, joka johtui siitä, että he olivat päässeet aloittamaan hommansa pari päivää suunniteltua myöhemmin. Edellisellä raksalla oli homma venähtänyt hieman pitkäksi. Onneksi herrat löivät viisaat päänsä yhteen ja keksivät hilata paikalle niinsanotun teladumpperin ... Moinen aparaatti kuljettaa puolenkymmentä pikkukauhallista vaikka minkälaisen mutavellin yli. Dumpperilla saatiin kaivattua lisävauhtia täyttöjen ja tasoittamisen loppuunviemiseen!

Niinpä tontin etuosa saatiinkin siihen kuntoon, että talotoimitus voitiin toivottaa tervetulleeksi. J-P:kin pääsi kantamaan oman pikkuriikkisen kortensa kekoon täryttämällä autokatoksen pohjan tiiviiksi ...

Talotoimitusta edeltävän päivän kruunasi paikalle saapunut (kerrassaan jättiläismäinen) mobiilinosturi. Hirviön kuljettaja tuumasi, että halusi tuoda ja asetella monsterin paikalle hyvissä ajoin - saataisiin hommat käyntiin heti aamusta. Hyvin ajateltu, ettemme sanoisi. Talotoimituskin oli kuulemma hipsutellut parin täysperävaunun voimin paikalle jo talopaketin asennusta edeltävänä iltana (kuulimme asiasta ensimmäisenä asennuspäivänä). Jotenkin tuli tunne, että tehokasta tämä talotehtaan touhu tuntuu olevan!

Asennuspäivän aamuna sää oli kerrassaan kaunis (toisin, kuin sääennustuksissa oli annettu ymmärtää ... onneksi). J-P:n suhatessa paikalle tarkalleen kello 7:00, talotehtaan herrat olivat jo aloittelemassa touhujaan.

Ensimmäinen vaihe oli alaohjauspuiden asentaminen. Alaohjauspuut tulevat perustusten päälle ja ne asetetaan millintarkasti vastaamaan seinäelementtien mittasuhteita. Tällä tavalla mahdolliset perustusten mittavirheet saadaan eliminoitua ja elementit voidaan asentaa täsmälleen oikeisiin kohtiin. Asentaessaan alaohjauspuuta talotehtaan tiimi kiitteli perustusten tarkkuutta - tämä kiitos menee herra Perustusmiehelle! Samalla, kun alaohjauspuuta asennettiin, J-P:n tehtävänä oli toimia Apupoika Anterona ja huolehtia oheistavaran purkamisesta tontin tasaisille alueille ... ja voi hyvänen aika, kun sitä tavaraa riitti purettavaksi. Ensimmäinen rekka-auto oli täynnä mitä ihmeellisintä sälää ja jälkimmäisessäkin oli viisi isoa kuormaa tontille tungettavaksi. Onneksi herra Vastaava Mestari tuli purkuhommiin J-P:n avuksi.

Kun alaohjauspuut oli asennettu, alkoi seinäelementtien asennus. Elementit nostettiin numerojärjestyksessä suoraan rekka-autosta oikealle paikalleen perustusten päälle. Ei liene yllätys, että elementit oli myöskin lastattu rekaan täysin oikeassa järjestyksessä ja kaikenlaiselta vekslaamiselta vältyttiin. Asennuspäivän aikana suoritettiin koko ensimmäisen kerroksen asennus välipohjan tukirakenteet mukaanlukien. Talotehtaan herrat pitivät (pienen) lounastauon siinä vaiheessa, kun ulkoseinäelementit olivat paikoillaan. Tämä "lounas" syötiin siinä kolmen aikaan iltapäivällä ... herrojen työpäivä kestää aamuseitsemästä iltakahdeksaan! J-P kauhisteli moista päivän pituutta, johon toinen asentajista (J-P:n kaima, muuten) tuumasi, että mitä sitä hotellissa kuppaamaan, kun tämä työ on niin mukavaa. No, kyllähän herrojen otteista näki, että työstään he tykkäsivät!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti