torstai 20. toukokuuta 2010

Huh hellettä

Luvattu korkeapaine saapui ja Raksalla työt ovat edenneet sananmukaisesti paahtavassa helteessä. Helteen lisäksi tunnelma oli hetken aikaa muutenkin hikinen. Jouduimme nimittäin toteamaan, että vesi ei virtaa ylämäkeen (vaikka joskus niin soisi tapahtuvan). Salaoja- ja sadevesisuunnitelmamme meni uusiksi sillä hetkellä, kun salaojien asennusta aloitettiin. Asennusporukka (tervejärkinen kun oli) huomautti varovasti J-P:lle, että ei taida tontin kaato riittää salaojille.

Olimme kyllä tietoisia siitä, että ilman pumppaamoa hommasta ei selvitä, mutta pumppaamon tuoma lisäkorkeus ei sitten kuitenkaan riittänyt. Oli pakko muuttaa suunnitelmaa ja purkaa salaojat ja rännivedet tontin vieressä olevaan ojaan sen sijaan, että ne olisi purettu tienvarsiojaan. Tämäkin asia selvisi siis parhain päin. Kun tarviketoimittajamme (kiitos, Kaitsu) on vielä sieltä joviaalimmasta päästä, käyttämättömäksi jäänyt sadevesikaivokaan ei jää tontille pyörimään vaan voimme palauttaa sen ostopaikkaan!

Pieni, mutta erittäin hupaisa ja mainitsemisen arvoinen asia liittyy katon asennukseen. Herra Kattourakoitsijan päällysmies soitteli J-P:lle ja kysyi voisiko hän jo nyt tuoda sirkkeliä sun muuta tavaraa tontille. He kun aloittaisivat katon asennuksen heti maanantaina ... Hmm. J-P kysäisi vaivihkaa herra Päällysmieheltä, että mitenkäs se katto on tarkoitus asentaa, kun seinät tulevat vasta keskiviikkona? Hetken hiljaisuuden jälkeen luurista kuului, että "Jaa, ensi keskiviikkona vai? Ei tämän viikon keskiviikkona?". Hilpeyttä herättävä väärinkäsitys tuli onnekkaasti oikaistua ja katon asennusporukka tuleekin paikalle viikkoa myöhemmin ...

Vaikka talotoimituksen odottelu on tehnyt tästä viikosta pitkääkin pidemmän, on aika ennen talopaketin saapumista tarpeen - perustusten ulkopuolisten täyttöjen pitää nimittäin olla kunnossa siinä vaiheessa kun talotehtaan lähetys saapuu. Onneksi Herra Maansiirtourakoitsija oli toimittanut paikalle jälleen tiimin, joka ei aikaansa kuppaamiseen hukannut. Kun herra Perustusmies vielä lupasi yhden hyvän työmiehen tiimiä vahvistamaan, ei täyttöjen ajallaan valmistumiselle pitäisi olla estettä. Raksamme on jälleen kerran eräänlainen taistelutanner ...

Herra Maansiirtourakoitsijan tiimin huolehtiessa täytöistä ja salaojien asennuksesta, herra Perustusmies vastasi siitä, että sokkeli sai arvoisensa viimeistelyn. Olimme Mian kanssa päätyneet ns. sokkelin heittokiveen, jossa koristekivi kiinnitetään heittämällä se sokkeliin levitettyyn ohueen liimalaastikerrokseen.

Parin päivän (suorastaan raivokkaan) työskentelyn jälkeen, raksallamme olleet tiimit saivat vaikuttavaa jälkeä aikaan. Lähes kaikki salaojat ja niiden täytöt on tehty ja voimme turvallisin mielin keskittyä jälleen talopaketin odottamiseen ... tässä vielä kuva Raksasta tänä iltana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti