sunnuntai 31. lokakuuta 2010

Virstanpylväs

Raksamme saavutti menneenä perjantaina merkittävän virstanpylvään, kun tuntityölaiset herra Timpuri ja herra Muurari poistuivat työmaalta. Syy poistumiseen oli töiden loppuminen ja herrojen siirtyminen kohti seuraavia työmaita. Olo oli hassulla tavalla haikea ja jotenkin epätodellinen ... talomme valmistuminen lähestyy päivä päivältä.

Seuraava merkittävä Raksalla tapahtuva asia on lattian asentaminen. Herra Parkettimestarin on tarkoitus aloittaa urakka ensi viikolla ja touhu kestää parisen viikkoa. Lattian pitäisi valmistua juuri sopivasti portaiden ja keittiön saapumista silmälläpitäen. Tuleva lattian asennus aiheutti meille pienen talkoorypistyksen, koska koko alakerta pitää olla tyhjä kaiken maailman sälästä, jotta lattia voidaan asentaa. Onneksi saimme jälleen hyvä ystäviämme avuksi ja muutaman tunnin huhkimisen jälkeen alakerta oli tyhjennetty.

Kuluneen viikon aikana talon lämmöneristys saatiin lopullisesti kohdalleen. J-P oli viimein päässyt eroon ilmastointiputkien eristämisestä ja puhallusvilla voitiin tilata. Puhallusvilla toimitettiin torstaina ja operaatio kesti käytännössä koko työpäivän. Villaa puhallettiin kattorakenteiden sisään yhteensä 65 kuutiota!

Talomme kaikki ovet ovat paikoillaan ja lukot ja kahvat on asennettu. Myös lämmitysjärjestelmä toimii, emmekä ole enää syöppöjen rakennuslämmittimien varassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti