perjantai 5. marraskuuta 2010

Pönttöuuni ja älyä talossa

Pönttöuunimme on vihdoinkin toimintakunnossa. Herra Uunimuurari sai viimein entisöitävänä olleen uunin luukun takaisin ja tuli asentamaan sen paikoilleen.  Luukun asennusrupeama kesti parisen tuntia ja nyt on uuni valmis käyttöön otettavaksi. Olkoonkin, että yhteinen taival herra Uunimuurarin kanssa oli ajoittain hieman ylämäkinen, loppujen lopuksi urakasta jäi hyvä maku suuhun.

Uuden pönttöuunin käyttöönotossa on muuten huomioitava, että ensimmäisten parin viikon aikana uunia on lämmitettävä hyvin maltillisesti, jotta se kuivuu riittävän hitaasti. Liian nopea kuivuminen aiheuttaisi halkeamia, jotka voisivat pahimmassa tapauksessa pilata koko uunin! Tässä Tuho-Osastomme on uuden tulipesämme äärellä huilaamassa.

Herra Sähköurakoitsija on hoitanut oman osuutensa kerrassaan esimerkillisesti ja asentanut suurimman osan talon älykomponenteista paikoilleen. Niinpä J-P pääsi hyvän ystävänsä kanssa konfiguroimaan pistorasiayksiköt jo toimintakuntoon. Talossamme on erinäinen joukko pistorasioita, joita ohjataan tietokoneen avustuksella ... Jännää. Valaistus on tietysti kokonaan oma juttunsa. Siihen palaamme hieman myöhemmin.

Tuho-Osastomme oli tänään mukanamme huolehtimassa omien huoneidensa pintatöistä. Pikkuneiti ja Pikkuherra saivat molemmat oman telan, jolla pystyivät huolehtimaan asianmukaisesta pohjamaalauksen suorittamisesta ... touhu oli kerrassaan hellyyttävää katsottavaa.

Tässä Sonja huolehtii omasta osuudestaan.

Tässä Kasper puolestaan on työn touhussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti