sunnuntai 10. lokakuuta 2010

Pesutiloja ja sähköjuttuja

Kaikkein mukavinta kuluneen viikon aikana on ollut seurata pesutilojen valmistumista. Tällä hetkellä sauna ja pesuhuone ovat siinä kunnossa, että kun alin laattarivi laitetaan seinään, ei ole kuin saumaaminen tehtävänä. Tämä sopii herra Timpurille paremmin kuin hyvin, koska hän viimeinkin pääsee rakentamaan saunan seinät ja pesutilojen katot loppuun. Valitsemammme lattialaatta sopii mielestämme tiloihin paremmin kuin hyvin. Tuskin maltamme odottaa ensimmäistä saunan lämmityskertaa!

Talon ulkopuolellakin on tapahtunut asioita kuluneen viikon aikana. Herra Perustusmies näytti kyntensä aivan toisenlaisella saralla, kuin mihin olimme tottuneet. Sadevesikourujen ja räystäiden asentaminen oli nimittäin askarruttanut meitä jo jonkin aikaa. Herra Perustusmies mainitsi tekevänsä myös kaipaamamme tyyppisiä töitä ja asia tuli sovittua samoin tein ... Herra Perustusmiehen tiimit ehti päiväksi Raksalle puuhaamaan ja päivän päätyttyä olivat melkein kaikki talon sadevesisysteemit paikoillaan. Homma jatkuu kuulemma, kunhan he saavat nykyisen urakkansa hoidettua alta pois. Tämä meidän sadevesikeikka kun tuli herra Perustusmiehelle vähän niin kuin puun takaa. Onneksi joustavuutta jälleen löytyi!

Mainitsemisen arvoista lienee myöskin se, että saimme tänään kaikki talon seinäpinnat maalattua - koristelaudoissa tosin on vielä hieman sutimista jäljellä. Ennen lumen tuloa lienee talo kokonaan maalattu ...

Herra sähköurakoitsija iskujoukkoineen puolestaan huolehti, että Raksan sähkötyöt etenivät suunnitelman mukaisesti. Molemmat sähkökeskukset ovat nyt paikoillaan (talolla ja autokatoksella on molemmilla omansa) ja infernaalinen - kodinhoitohuoneessa roikkunut - johtohässäkkä on kytketty talon sähkökeskukeen. Tunnelma kodinhoitohuoneessa on selkeästi vähemmän ruuhkainen ...

Muut sähkötouhut liittyvät talon älyjärjestelmään. J-P kartoitti tarvittavat komponentit pistorasioiden ja valaistuksen ohjaamiselle ... komponentteja tarvitaan parillekymmenelle pistorasialla ja tusinalle valaistuspistokkeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti