keskiviikko 2. kesäkuuta 2010

Sateelta suojaan

Talotehtaan asennusporukka pääsi lähtemään perjantaina hyvissä ajoin - herra Vastaava Mestari pääsi tulemaan paikalle sovittua aikaisemmin tekemään tarkkaakin tarkemman asennustarkastuksen. Hän varmisti tarkasti jokaisen seinän suoruuden ja elementtien eheyden. Huomautettavaakin löytyi, kun kahden ikkunan karmin huomattiin kolhiintuneen asennuksen yhteydessä. Asia kirjattiin pöytäkirjaan ja herra Mestari päästi asennusporukan viikonlopun viettoon. Tarkka mies, ettemme sanoisi! Tällaiselta talomme näytti siinä vaiheessa, kun asennusporukka oli työnsä tehnyt.

Viikonlopun sääennuste (sadetta, sadekuuroja ja taas sadetta) huolestutti meitä hieman - talossa kun ei ollut kattoa! Mitenkähän elementit oikein selviäisivät moisesta. Seinäelementit oli kyllä suojattu hyvin jo tehtaalla ja asennusporukka vielä asensi lisää suojia niiden päälle ... Onneksi pääsimme viikonlopun jälkeen toteamaan, että elementtien sääsuojat olivat pitäneet ilman minkäänlaisia ongelmia.

J-P oli maanantaina katon asennusporukkaa vastassa. Olimme tilanneet katon asennusurakan herra Edustajalta, jolla oli yli kymmenen vuoden kokemus moisista savotoista. Asennusporukka osoitti hyvin nopeasti, mistä sen touhussa oli kysymys ... sanottiin pikaisesti päiväät ja sen jälkeen alkoi raivokas aluskatteen asentaminen.

Herrat rakensivat ensi töikseen talon ympärille telineet, joita pitkin he pääsivät liikkumaan nopeasti pitkin poikin rakennuksen ympärillä. Tuskin telineet olivat ehtineet valmistua, kun Asennusporukka kiikutti aluskaterullia katolle asennettavaksi.

Katon asennuksen päästessä vauhtiin, Mia meni sovittuun aloitustapaamiseen rouva Puutarhasuunnittelijan kanssa. Tarkoituksena oli kartoittaa tuleva pihamme ja kaikki sinne tarvittavat muutokset. Tärkeä (ellei tärkein) osa tapaamista oli myös se, että tapaamisen myötä rouva Puutarhasuunnittelijalla oli suhteellisen tarkka käsitys siitä, millaisen pihan Me haluaisimme ja mitä siellä tekisimme. Viisituntinen sujui mukavasti suunnittelun merkeissä sään ollessa kerrassaan loistava. Tapaaminen rouva Puutarhasuunnittelijan kanssa myös tarjosi Mialle kaivatun mahdollisuuden unohtaa kotiäidin arki edes hetkeksi. Oli myös helpottavaa jättää suunnittelu ammattilaisen hoidettavaksi - yksi asia vähemmän stressaamassa.

Herra Edustajan Asennusporukka touhusi katolla pari päivää, jonka jälkeen talo oli sateelta suojassa. Ihmettelimme molemmat, miten ihmeessä muutama tyyppi saa aikaan noin paljon niin lyhyessä ajassa. Oikea porukka oli siis jälleen asialla. Tässä asennetaan viimeisiä ruoteita paikoilleen. Ruoteiden tehtävä on pitää myöhemmin asennettavia kattotiiliä ryhdikkäästi omalla paikallaan.

Kuluneen viikon aikana on tapahtunut paljon ja olisimme henkisesti valmiit muuttamaan vaikka heti uuteen kotiimme. On ikävä kyllä myönnettävä se tosiasia, että sisätyöt ovat vielä tekemättä (rätti vasten kasvoja siis). Sisätyöt lienevät aikaavievin osuus koko projektissa, joten pysynemme toiveessa "Jouluksi Uuteen Kotiin".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti