maanantai 28. kesäkuuta 2010

Loput valuvalmistelut

Päättynyt viikko, kuten edellinenkin, kului valuvalmistelujen merkeissä. Lämmitysjärjestelmän toimittajan herra Asentaja tuli tiistaiaamuna paikalle ja sanottiin pikaiset kättäpäiväät. Herra Asentaja alkoi samantien hoitamaan lämmitysjärjestelmää siihen kuntoon, että se muuttuisi tilatusta toimitetuksi. Ennen kuin oli päivä illassa, oli lämmitysjärjestelmä asennettu. Tuli sellainen tunne, että on tainnut herra asentaa näitä aiemminkin ... Lattialämmitysputkea meni muuten muutamaa kymmentä metriä vaille kilometri alakerran lattiaan!

Lattia-asioiden ohessa ohjelmaan kuului puutarhan suunnittelua. Rouva Puutarhasuunnittelija kävi tapaamassa meitä kerrassaan loistavan luonnoksen kanssa. Tuleva puutarhamme on ihan meidän näköinen, onneksi valitsimme juuri tämän suunnittelijan!

Valuvalmistelujen viimeinen vaihe kuuluu sähkömiehelle, joka tuli paikalle ja asensi kaikki tarvittavat johdot, joiden tulee olla paikalla ennen lattian valamista. Kun kirvesmiehet vielä olivat asentaneet tarvittavat tukiverkot paikoilleen, oli lattia valamista vaille valmis. On hämmentävää huomata, millainen määrä putkia ja piuhoja pelkän lattiavalun sisälle tulee.


Kuluneeseen viikkoon kuului myös oma tragediaosuus. Herra Timpurin ja J-P:n sukset menivät sen verran pahasti ristiin, että tehty sopimus päätettiin purkaa ja kirvesmiehet lopettivat työnsä juuri ennen juhannusta. Uusi timpuri on tulossa viikko juhannuksen jälkeen, joten suurta aikataulullista katastrofia ei pääse syntymään. Syitä herra Timpurin kanssa tehdyn sopimuksen purkamiseen olivat rikotun tiilikaton lisäksi muutamat muut työn tekotapaan liittyvät seikat. J-P:lle tuli tunne, että ei lueta piirustuksia, vaan tehdään "niin kuin aina ennenkin on tehty". Haluamme, että talomme näyttää sellaiselta, millaisen olemme tilanneet!

Loppuhuipennus kuluneelle viikolle on autokatoksen saapuminen. Katos saapui keskiviikkona seitsemän aikaan aamulla ja oli pystytettynä puoli kahdelta iltapäivällä. Eräskin ohikulkija ihmetteli, ettei tuo tuossa vielä eilen ollut! Tässä kuva katoksesta sen jälkeen, kun herra Edustajan tehotiimi on käynyt hääräämässä sen sateelta suojaan.

Autokatoksen seinässä näkyy pieni koemaalauspläntti, joka kielii meitä kohdanneesta väridilemmasta. Huomasimme, että valitsemamme värin sävy vaihtuu sen mukaan, millainen ympäristön valo on. Väri näyttää kirkkaassa auringonpaisteessa juuri sellaiselta harmaalta, kuin olemme ajatelleet. Mutta heti kun hämärtyy, väri muuttuu siniseksi tai violetiksi. Koska emme halua sinistä taloa, jouduimme vaihtamaan ulkomaalin sävyn. Aikamme etsittyämme löysimme sellaisen (sini)harmaan, joka ei muutu valon mukaan. Autokatoksen koepläntti on maalattu uudella sävyllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti