perjantai 2. heinäkuuta 2010

Palannut mielenrauha

Moni stressitekijä häipyi, kun lattian valamisen aika tuli. Kaikki lattialla pitkin poikin kulkeneet piuhat ja raudat ja putket saatiin piilotettua sementin avulla. Liekö helpotus johtui siitä, että "No, nyt niille ei enää voi mitään tehdä" vai siitä, että "Nehän olivat ihan oikein ja sopivat minne pitikin". Toiveikkaasti veikkaamme jälkimmäistä vaihtoehtoa. Mitä herra Lattiamestarin sanoihin on uskominen, veikkauksen pitäisi osua kohdalleen. Pari sähköjohtoa yritti kivuta valumassan läpi pinnalle, mutta yritys nujerrettiin tukevien Leca-harkkojen avulla. Siellä pysyivät nekin piuhanpätkät ...

Samalla kun herra Lattiamestari osoitti taitonsa talon sisätiloissa, herra Edustajan tiimi näytti kyntensä ulkopuolella - pielilaudat ja perinnelankut suorastaan lennähtelivät paikoilleen. Molemmat tiimit tuntuivat olevan sitä meille sopivaa sorttia ... ai että kun helpotti.

Tuleva timpurikin kävi tervehtimässä ja pyysi samalla piirustukset, jotta voisi hieman tutustua projektiimme etukäteen. Jännää, ettei edellinen timpuri ollut millään tavalla kiinnostunut piirustuksista ... No, muutenkin jutellessamme uuden herra Timpurin kanssa, selvisi, että hän oli näitä taloja ennenkin tehnyt. Taas helpotti. Herra Timpuri pääsee aloittamaan heti ensi viikolla ja silloin kuulemma nostetaan höyrynsulut ylös ja asennetaan välikaton koolingit.

Uuteen herra Timpuriin liittyy myös eräs mainitsemisen arvoinen seikka. J-P kyseli, että millaisia telineitä pitäisi olla (edelliset kun olivat telineitä vaatineet), niin herra Timpuri siihen, että "Ei minkäänlaisia, mulla on tikkaat." ... Niin. Aikä jännää tuo, miten asioihin asennoituu ... voi olla joko ongelmia tai sitten ratkaisuja.
Sitten seuraa draamaosuus. Mia katseli tontille tulleita kattotiiliä ja hienosti oli tiilet pakattu kattoturvatuotteita myöten. Yksi "pieni" ongelma kuitenkin löytyi - tiilet (ja kattoturvatuotteet) olivat väärän värisiä. Mia mainitsi pikkuseikasta J-P:lle, jonka jälkeen seurasi syvä hiljaisuus. Hiljaisuus päättyi soittoon herra Edustajalle. Kunhan asia oli saatu puhelimessa selitettyä, seurasi luurin toisessakin päässä syvä hiljaisuus, jonka jälkeen kuului, että "No, jonnekin ne on sieltä roudattava ja uudet tuotava tilalle.".

Lopuksi on pakko mainita (erityisesti tuleville rakennuttajille), että on erittäin tärkeää tarkistaa valittujien urakoitsijoiden taustat. Urakoitsijoiden muut asiakkaat ovat paras tietolähde, joten ei muuta kuin pokkana kysymään aikaisempien asiakkaiden yhteystietoja. Jos urakoitsijaehdokas ei yhteystietoja anna, hänellä on siihen syynsä...

Tässä vielä pari kuvaa vahvistamaan tämän blogitekstin lopputulemaa.

Lattia on tasainen ja kaikki kaadot on tehty juuri niin kuin sovittiin. Kaiken lisäksi koko lattian valamiseen kului vain viisi ja puoli tuntia. Lattialle pääsi kävelemään jo seuraavana päivänä.

Alakerran ikkunoiden koristelaudat ovat paikallaan. Herra Edustajan tiimi ehdotti, että pistetään muovi seinän ja koristelaudan väliin suojaamaan maalausvaiheessa. Kerrassaan loistava idea, jonka ansiosta seinä ei tuhriudu, kun koristelautoja maalataan ja päinvastoin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti