keskiviikko 21. heinäkuuta 2010

Lomakausi päättyi

Loma-ajan hiljaisuus Raksalla päättyi tänään. Herra Rautakauppias toimitti tarvittavat harkot sisäseinien muurausta varten ja vei ylijääneet teräsverkkoritilät mennessään. Hienoa, että vielä löytyy kauppiaita, jotka harrastavat avokauppaa rakennustarvikkeiden kanssa! Harkkojen toimittamisesta seurasi sulkeiset - harkot oli järkevintä kantaa sinne, missä niitä tarvitaan. Ammattimiesten käyttäminen harkonkantajana kun ei ole kovin järkevää. J-P:n ja Mian hyvä ystävä, Juha, tuli auttamaan harkkosulkeisissa ja harkkoja saatiin siirrettyä nelisensataa - reilu puolet siis.

Herra Uunimuurari toimitti pönttöuunin tarvikkeet Raksalle odottamaan tarvittavien seinien valmistumista. Uunia tai saunan piippua ei nimittäin voida muurata, elleivät ympärillä olevat seinät ole valmiina - ainakaan, jos halutaan siisti lopputulos. Herra Uunimuurarilla onneksi oli paljon muita töitä tehtäväksi sillä välin, kun tarvittavat seinät Raksalla valmistuisivat. Jos olisimme kokeneita rakentajia, olisimme osanneet selvittää, mitä pitää olla valmiina ennen uunin tai piipun muurausta. Onneksi kömmähdyksestä ei seurannut lisälaskua! Tässä vielä pönttöuuni suurin piirtein paikallaan.

Herra Putkimiehen suunnitellessa ilmanvaihtokanavien asennusta, hän huomasi pienen mutta harmillisen kömmähdyksen. WC/suihkutilan viemäriputket olivat menneet väärin päin. WC-pöntön kohdalla oli pieni ja altaan kohdalla iso viemäriputki. Altaan suhteen asiassa ei olisi ongelmaa, mutta WC-pönttö ei pienellä putkella toimisi. Herra Putkimies totesi, ettei hänen auta kuin piikata pieni putki huut kuuseen ja asentaa oikeanlainen tilalle. J-P ja herra Putkimies tulivat siihen tulokseen, että tarvittava korjaus menee herra Putkimiehen piikkiin eikä meille tulisi siitä lisälaskua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti