lauantai 31. heinäkuuta 2010

Sisätöitä

Kuluva viikko on mennyt kokonaan sisätöiden parissa. Herra Timpuri apumiehineen on touhunnut alakerran kattorakenteiden ja yläkerran seinien parissa. Yläkerrassa alkavat väliseinät villoineen olla paikoillaan ja alakerran katon koolaukset ovat lähes valmiina. Homma etenee vauhdilla!

Siinä missä herra Timpuri huolehti puurakenteiden valmistumisesta, herra Muurari piti huolen kosteiden tilojen seinistä. Kylpytilojen WC:n paria seinää lukuunottamatta kaikki muurattavat seinät ovat pystyssä. Saunan ja kylpyhuoneen väliseinä on yläosastaan lasinen, minkä takia muurattu seinä on vain "puolikas" korkeudeltaan. Seinien muuraamisen lisäksi herra Muurari tasoitti pönttöuunin taakse jäävät seinät siihen kuntoon, että ne voidaan maalata ja herra Uunimuurari pääsee hoitamaan oman osuutensa.

Herra Putkimieskin piipahti raksalla hoitamassa oman osuutensa. Hän korjasi pienen viemärikömmähdyksensä ja siirsi WC/suihkutilan lattiakaivon oikealle paikalleen. Myös ilmastointiputkien läpivientien paikat on nyt merkitty kattoon ja putkien asentaminen alkaa heti alkuviikosta. Herra Putkimies pyysi meitä vielä tarkistamaan läpivientien merkit, jotta ne varmasti ovat toivotuissa paikoissa.

J-P pääsi maistamaan "oikeaa" työntekoa maanantaina, kun lattian reunasta pullottavat sähköjohdot oli saatava piiloon tulevan lattian tieltä. Väliseinien alaosaan tulevat sähköjohtojen paikat jäivät taannoisen timpurihässäkän takia tekemättä ja sähköjohdot jäivät hieman lattian puolelle. Korjaaminen tapahtui piikkaamalla betonia ja puuta johtojen ympäriltä sen verran pois, että johdot jäävät valetun lattiatason alapuolelle. Hiki tuli ... Tässä kuvassa on yksi murheenkryyni ennen korjausoperaatiota.

On ollut huojentavaa huomata, että sekä herra Timpuri apureineen että herra Muurari kysyvät kaikestä vähänkin epäselvästä ennen kuin tekevät. Pääsemme vaikuttamaan ratkaisuihin silloin, kun pitää eikä vasta silloin, kun on jo liian myöjäistä. Edellisen timpuriporukan kanssa kun tuntui olevan sellainen "Mitä tässä kyselemään"-meininki ... asiat kun oli aina tehty samalla tavalla.

Lopuksi vielä kuva talon julkisivusta tällä hetkellä. Kaikki koristelaudat ovat paikoillaan ja ulko-ovet saadaan ensi viikolla. Maalaustouhuja on luvassa tänä viikonloppuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti