keskiviikko 11. elokuuta 2010

Vilinää ja vilskettä

Viimeisen reilun viikon aikana raksalla on ollut työmiestä oikein ruuhkaksi asti. Meillä on ollut mukavaa, koska koko ajan on nähnyt, että jotakin tapahtuu ihan oikeasti!

Merkittävin päättyneellä viikolla tapahtunut asia liittyy puutarhaan. Rouva Puutarhasuunnittelija toimitti meille suunnittelunsa tuloksen ja eipä voinut muuta sanoa, kuin että ihan meidän näköinen siitä tuli. Suunnitelma sisälsi piirustusten lisäksi tarkat dokumentit istutettavista kasveista, maan-parantamisesta ja tarvittavista materiaaleista. Perusteellista työtä!

Herra Putkimies on uurastanut ilmastointi-järjestelmän parissa varsin tiiviisti ja aikaansaannoksista päätellen kahvilla ei ole juurikaan tarvinnut istua ... Tänä päivänä rakennettavan talon ilmastointijärjestelmä sisältää käsittämättömän määrän putkia - on poistoa ja tuloa ja tehostusta ja korvausilmaa ja mitä lie. Kaikki ilma vaihtuu koneellisesti eikä niinsanottua painovoimaista ilman vaihtumista enää tapahdu. Tässä vielä kuva siiven kattorakenteiden sisällä kulkevista putkista. Putket pitää vielä eristää ... siihen palataan myöhemmin.

Herra Timpuri on häärännyt sekä ylä- että alakerran parissa. Alakerrassa touhuaminen on keskittynyt väliseinien levyttämiseen toiselta puolelta - toinen puoli voidaan levyttää, kunhan tarvittavat piuhat ja villat ovat paikallaan. Suurin osa herra Timpurin ajasta on kuitenkin kulunut yläkertaa kunnostaessa. On rakennettu väliseinät ja laitettu villat ja höyrynsulut paikoilleen. Suurin osa lattian pohjastakin (lattialastulevyä) on saatu paikoilleen.

Herrat Muurarit puolestaan pitivät huolen siitä, että kaikki muurattavat seinät saatiin valmiiksi. Ehtivätpä he vielä tasoittaakin niistä suurimman osan. Kosteat tilat ja niiden toteuttaminen tuntuvat olevan yksi haastavimmista ja eniten tarkkuutta vaativista asioista koko raksalla. Kylpyhuoneemme ja saunamme ovat herrojen mielestä jossain määrin haasteellisia ... onneksi herrat ovat ammattilaisia, eivätkä säikähdä moista. Kaikkiin kohtiin on ratkaisu löytynyt ja voimme mitä ilmeisimmin odottaa pääsevämme kylpemään juuri sellaisissa tiloissa kuin olemme toivoneet. Tässä on kuva kylpyhuoneesta sellaisena, kuin sen toivomme näkevämme.

Tältä kylpyhuone näyttää saunasta katsottuna tällä hetkellä ... joitakin eroavaisuuksia edelliseen on vielä havaittavissa.

Myös herra Sähköurakoitsijalla oli keskeinen rooli kuluneen viikon tapahtumissa. Kun päättynyt viikko alkoi, meillä ei ollut tietoakaan pistorasioista tai kaapeleista tai yleensäkään mistään, mitä tulevan talomme sähköjärjestelmään kuuluisi. Suunnitelma toki oli ja sen avulla voimme kuvitella, miten mikäkin asia toimisi...

Kuin huolemme kuulleena, herra Sähköurakoitsija asentajineen tupsahti alkuviikosta tontille. Tuskin oli tupsahduksesta toivuttu, kun herra Urakoitsija alkoi ohjeistamaan asentajiaan kerrassaan tiukasti. Ohjeistuksen jälkeen herrat Sähköasentajat tosin työskentelivät sellaisella pieteetillä, ettei moista ollut nähty. Ei mennyt kuin päivä taikka muutama, kun olivat tarvittavat piuhat paikoillaan ... aika hirmuisesti niitä johtoja kyllä joka paikasta tursuaa!

Lopuksi lienee syytä mainita herra Edustajan työporukka ja erityisesti etumies Rape. Rape soitti J-P:lle ja kyseli, jotta "olisko muutamalle laiskanpulskalle timpurille hommia". Herra Edustajan timpurijoukon "laiskan-pulskuuden" tuntien, J-P:n oli helppo vastata myöntävästi. Kun kyseiset pullukat vielä tulevat varsinaisen herra Timpurin kanssa hyvin toimeen, ei asiassa ollut ongelmaa! Tässä kuvassa laitetaan autokatoksen kattoa (jota muuten ei aamulla vielä ollut) kuntoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti