tiistai 17. elokuuta 2010

Lisää vipinää sekä jokunen harmaa hius

Kuluneen viikon aikana herra Edustajan porukka hääräsi autokatoksen sisäkaton ja puuttuneet koristelaudat valmiiksi. Kyseinen porukka saa aina paikalla ollessaan valtavan sotkun aikaiseksi, mutta sen voi helposti antaa anteeksi! Katoksesta tuli kerrassaan hieno!

Autokatoksen ohessa herra Edustajan porukan etumies, Rape, ehti pähkäillä herra Timpurin kanssa "kattosyylän" sisäpuolista rakennetta. Rakennelman virallinen nimi on "kattokello" ja meidän tapauksessa se on kuistin yläpuolella oleva pieni poikkiharja, jossa on koristeikkuna. Esitimme herra Timpurille toiveen, että haluaisimme nähdä yläkerrasta koristeikkunasta ulos. Mikäli kattokello rakennettaisiin perinteisesti sisäpuolelta suoraksi, ulos ei näkisi. Ei ollut suurikaan yllätys, että kyseisten ammattimiesten lyötyä viisaat päänsä yhteen, ratkaisu löytyi varsin nopeasti. Tässä kuvassa herra Timpuri hoitaa kattokellon eristeitä paikoilleen.

Tähänkin viikkoon kuuluu draamaa. Ensimmäinen draamanäytös liittyy lämmön talteenottolaitteen poistoputkeen, joka oli toimitettu liian pienenä. Katolla törrötti 160mm putki, kun LTO-laite vaatisi 200mm putken. Asia selvisi Talotehtaan kanssa kuitenkin nopeasti kuntoon ja tarvittava putki toimitettiin pikaisesti tontille. Samalla kyydillä saatiin perille autokatoksen lumiesteet, joten kaikki katoilta puuttuvat tingel-tangelit olivat valmiina asennettaviksi.

Myös herra Uunimuurari apulaisineen pääsi aloittamaan työnsä. Ensimmäisen päivän aikana saunan kiukaan piippu kohosi katonrajaan ja pönttöuunin ensimmäiset kerrokset olivat valmiina. Pönttöuunin alle laitettiin 19mm betonikakku, joka nostaisi uunin samalle tasolle tulevan lattian kanssa.

Herrat Muurarit puolestaan saattoivat pesutilat laatoitusta vaille valmiiksi. Lattiakin olisi tasoitettu ja eristetty, mutta betonivalun kosteus oli vielä 7 prosentin luokkaa, mikä on liikaa. Kosteutta saa olla enintään 5 prosenttia ennen kosteuseristeen laittamista. J-P:n ei auttanut muuta kuin hakea kuivuri hörppimään ylimääräisen ilmankosteudet pois, jotta lattian kuivuminen nopeutuisi.

Toinen, ja viikon varsinainen, draama liittyy kylpyhuoneen laattoihin. Mitä lienemmekään miettineet, kun laattatilausta olemme olleet tekemässä ... Tilaamamme laatat saapuivat kuluvan viikon maanantaina ja totesimme kylpyhuoneen seinän alaosaan tulevan laatan olevan aivan liian pieni. Olimme mielessämme ajatelleet kaksi kertaa suurempaa laattaa ja silti pokkana tilanneet ihan mitä sattuu. Onneksi asia järjestyi ja saamme oikeat laatat parin päivän sisällä. Kipurahoina kämmäyksestä maksoimme 100 euroa, mikä on siedettävää - olisihan voinut käydä niin, että laattojen vaihtaminen ei olisikaan onnistunut! Onneksi kauppias oli joustava ja ymmärtäväinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti