tiistai 24. elokuuta 2010

Maalia, laattoja ja pönttöuuni

Herra uunimuurari apulaisineen teki pönttöuunimme luukkua vaille valmiiksi. Luukku on ihka aito vanhan uunin luukku joka pitää entisöidä ennen kuin sen voi asentaa paikoilleen. Saamme siis uunin, joka on alusta loppuun asti (piippua lukuunottamatta) perinteiseen tapaan käsityönä tehty. Moinen ajatus lämmittää meitä! Uuni pitää vielä maalata, mutta maalaamisen voi tehdä vasta muutaman polttokerran jälkeen. Peltikuori on käsitelty öljyntapaisella suoja-aineella, joka pitää polttaa pois ennen maalaamista.

Laattahärdellikin saatiin kunnialla päätökseen kun oikeat laatat saapuivat loppuviikosta. Herra Muurari puolestaan pääsi aloittamaan oman laatoitusurakkansa tänään. Laattojen vaihtuminen tosin aiheutti herra Muurarille enemmänkin päänvaivaa ja alkupäivä menikin suunnittelun merkeissä. Uusi laatta nimittäin oli korkeutensa puolesta varsin ongelmallinen asettelun suhteen. Herra Muurari ja J-P pähkäilivät tilannetta aikansa ja lopulta ongelmaan löytyi ratkaisu, jonka avulla lopputulos säilyisi tasapainoisena. Onneksi herra Muurarilta löytyi malttia kunnolliseen suunnitteluun, ammattimies kun oli. Kun suunnitelmat olivat selvät, itse työ pääsi etenemään vauhdilla.

Ulkomaalaukseen liittyvä touhuaminen on myös mainitseminen arvoista. Kävimme vuokraamassa nostolaitteen viikonlopun ajaksi ja kulutimme pari päivää tiiviisti maalaus-touhujen parissa. Täytyy sanoa, että kyseinen vehje tuo tehokkuutta työskentelyyn. Tikkaiden ja telineiden kanssa ähistely on jotenkin aika paljon hankalampaa. Pääsivätpä lapsetkin moisen härvelin kyytiin ...

Yläkerrassa on myös edistytty. Katot ja seinät alkavat olla koolattu ja kattokello levyjä vaille valmis. Pari väliseinää ja teknisen tilan seinät on rakennettava ja sen jälkeen voidaankin alkaa suunnitella lattialämmityksen asentamista ja lattian valamista. Ai niin, ilmastointiputket on myös eristettävä. Moinen touhu on sellaista, jota jokaisen kannattaisi joskus kokeilla ... ainakin ahtaissa paikoissa. Tässä vielä kuva yläkerrasta ja siellä touhuavasta herra Timpurista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti