maanantai 30. elokuuta 2010

Sähköjohtoja ja muita sisätöitä

Kuluneen viikon aikana Raksalla on taas edistytty huimaa vauhtia.

Herra Sähköurakoitsijan tiimi on pistänyt kerrassaan hösseliksi. Seinien ja kattojen sisään on vedetty kilometrikaupalla monenlaista piuhaa ja kaiken maailman rasioita on asennettu sinne sun tänne. Pikaisesti katsottuna jälki näyttää lähinnä kaoottiselta, mutta lähempi tarkastelu paljastaa asian todellisen laidan. Jokaiseen johdonpätkään on kirjoitettu, mistä se tulee ja mihin on menossa. Tässä kuvassa ovat sähkökeskukseen kytkettävät johdot.

Talomme sähköjärjestelmään kuuluu joukko älytalokomponentteja ohjaamaan valaistusta ja pistorasioita sekä eräitä muita toimintoja. Herra Sähköurakoitsija on tämän takia itsekin ollut varsin tiiviisti paikalla seuraamassa, miten asiat hoituvat. Lisäkomponentit ovat aiheuttaneet jonkin verran päänvaivaa, mutta kaikki tarvittavat asiaton älytalojärjestelmää silmällä pitäen pystytty toteuttamaan. Herra Sähköurakoitsijan tiimistä täytyykin sanoa, että hienosti he ovat hommansa hoitaneet.

Herra Timpurin ja herra Muurarin ansiosta myös muissa sisätöissä on edistytty hurjasti. Kylpyhuoneen laatat ovat lattiaa lukuunottamatta paikoillaan. Lattia voidaan luultavasti laatoittaa alkaneella viikolla, kunhan ensin varmistutaan, että lattiabetoni on riittävästi kuivunut. Tässä kuva kylpyhuoneesta tällä hetkellä.

Yläkerran rakenteet alkavat olla valmiit ja herra Timpuri pääsee alakertaan touhuamaan. Alakerrassa edessä on väliseinien rakentaminen ja ulko-ovien asennus pääovea lukuunottamatta. Pääovi asennetaan vasta, kun raksaliikenne on sen verran rauhoittunut, ettei vaaraa oven tuhoutumiselle ole.

Olemme itsekin saaneet jälleen osallistua itse rakentamiseen - kuinkas muuten kuin ilmastointiputkia eristämällä. Touhussa on jälleen tullut hiki ja paikat ovat kipeytyneet. Ai niin, siivoaminen ja tavaroiden kantaminen eivät Raksalla lopu koskaan - kaukolämmön asennusajankohta lähestyy ja kaikki etupihalla olevat lauta- sun muut kasat on vihdoin saatu siirrettyä takapihan puolelle.

Lopuksi vielä kuva talon julkisivusta tällä hetkellä. Olemme vihdoin löytäneen mielestämme oikean värisävyn, joka ei näytä synkältä pilvisellä säällä. Pari pientä plänttiä on vielä maalaamatta, joten vertailu vanhan ja uuden värin välillä on helppoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti