lauantai 19. kesäkuuta 2010

Voisikohan viikon aikana tehdä enempää ...

Huokailimme taannoin, että voi kun pääsisi oikeasti rakentamaan ja itsekin tekemään asioita. Silloin oli aikaa blogia kirjoitella. Tilanne on silloisesta hieman muuttunut, emmekä oikein tahdo ehtiä kovin usein kirjoittaa, kun on niin paljon muuta "oikeaa" raksapuuhaa. Tarinaa voi siis riittää...

Harmejakin kuluneella viikolla on ollut. Herra Timpurin porukka kiipesi kuistin päälle puuttuvaa koristekolmiota rakentamaan. Työn tulos oli kiitettävä ja laudat oli aseteltu millintarkasti kohdalleen. Timpurit eivät vain muistaneet (harmillisesti) kiinnittää huomiota sille, mihin voi astua ja mihin ei ... niinpä kuistin tiilikatto rikkoutui. Asia kuitenkin saatiin selvitettyä ja katto sovittiin korjattavaksi ilman ylimääräisiä kustannuksia.

Herra Putkimies aloitti oman urakkansa maanantaina ja asensi kylmävesijohdot ja tavalliset viemärit paikoilleen. Sovimme, että herra Putkimies tulee keskiviikkona jatkamaan kuumavesiputkien kanssa. Meidän oli puhe asentaa seuraava styrox-kerros ennen sitä. Kylmän ja kuuman veden tulee kulkea eri eristekerroksessa, jotta kylmä pysyy kylmänä ja kuuma kuumana.

Styrox- ja polyuretaanilevyjä paikalleen asentaessamme saimme kokea, mitä touhu oikeasti on ... Ei auttanut, kuin pyytää herra Putkimiestä tulemaan seuraavan kerran paikalle vasta torstaina - emme saisi urakkaa valmiiksi aikataulussa. Lopulta ei auttanut kuin pyytää herra Timpurin porukka apuun, jotta eristeet saatiin paikoilleen ja herra Putkimies pääsi jatkamaan työtään.

Kattoporukka pääsi uudelleen hommiin, kun puuttuneet harjatiilet ja tiivisteet saapuivat tontille. Rapelta ja hänen työkaveriltaan kului vajaa tunti puuttuvan harjan rakentamiseen. Harjan asennuksen jälkeen Tiimi huolehti puuttuvista tikasasennuksista ja katto kaikkine turvatuotteineen oli heidän puolestaan plakkarissa - valmis siis.

Herra Maaurakoitsijakin ehti kuluneella viikolla tontille touhuamaan. Urakoitsijan tiimi saapui pienen kumitelaisen tehopakkauksensa kanssa paikalle ja hoiti puuttuvat täytöt ja sadevesisysteemit pois kuleksimasta. Urakkaan kuului erinäinen määrä sepeliä ja tavallista soraa. Lopputuloksena autokatoksen maanvarainen perustuspohja oli herra Perustusmiestä vaille valmis.

Herra Perustusmies saapuikin tiimeineen paikalle, kunhan oli esin ohjeistanut J-P:n hankkimaan tarvittavat materiaalit. Onneksi käyttämämme Rautakauppias on myös luotettavaa sorttia, ja materiaalit saatiin raksalle sovitussa ajassa. Päivän päättyessä olivat tarvittavat valumuotit ja suurin osa raudoituksesta paikoillaan. Tulevana maanantaina herra Perustusmiehen tiimi hoitaisi loput tingeltangelit paikoilleen ja tiistaina olisi valun vuoro - juuri soivasti keskiviikkona saapuvalle Talotehtaan paketille.

Herra Timpurin tiimin toiminta oli kuluneen viikon aikana vähintäänkin tehokasta. Talon ulkoseinästä ei puutu yhtään laudanpätkää, eristeet on laitettu ja takapihan terassi lähes valmiiksi rakennettu. Kun tähän vielä lisätään tarkka työn jälki, ei liene syytä kuin kiittää kuluneesta viikosta ...

Kuluneen viikon "agendaan" kuuluu myös julkisivun maalaaminen. Pääsimme aloittamaan maalaustyöt, kunhan olimme ensin tehneet pari koemaalausta sopivan näkymättömään paikkaan. Kokeilun tuloksena saimme varmuuden, että alunperin ajattelemamme perinneharmaa on oikea valinta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti