keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Roskakatos ja pihakiveys

Aivan ensimmäiseksi on mainittava roskakatoksesta. Olemme haikailleet koko rakennusurakkamme ajan kauniista Kannustalon roskakatoksesta. Kirjoittelumme ja muu toimintamme on ilmeisesti miellyttänyt talotehdasta, koska olemme saamassa kyseisen roskakatoksen aivan ilmaiseksi. Tästä suuri kiitos Kannustalon väelle! Kaiken lisäksi kiveys roskakatoksen sijoituspaikalla valmistui juuri sopivasti katoksen käyttöönottoa silmällä pitäen!

Kiveusurakan sujuvuuden johdosta haluammekin kiittää myös Lakan Betonia tavasta, jolla se on hoitanut valtavan kivimassan logistiikan. Urakoitsijat ovat voineet keskittyä tärkeimpään, eli kivien asentamiseen, koska materiaalit ovat olleet paikalla ajallaan.

Sitten kiveysurakan pariin. Kun pohjat oli saatu valmiiksi, itse kiveyksen tekeminen alkoi sujua varsin vauhdikkaasti. Etupihan osalta haasteellisimmat paikat olivat autokatoksen viereisen kivirivin suoraan asettaminen ja rappujen eteen tulevan antiikkilaatta-alueen yhdistäminen antiikkikiveykseen. Autokatoksen osalta betonireunan kaarevuus osoittautui niin pieneksi, että kiveyksen ja katoksen väliin jäänyt rako voitiin täyttää saumaushiekalla. Portaiden edessä olevan antiikkilaatta-alueen liittäminen antiikkikiveykseen vaati hieman timanttisahausta ja ammattimiesten ollessa kyseessä, tästäkin suoriuduttiin tyylikkäästi. Tässä antiikkilaatalla päällystetyn alueen reunaa muotoillaan siten, että koristekivi mahtuu paikoilleen. Pölyn määrä on kyllä aikamoinen.

Timanttileikkausta tarvittiin myös kaarevien reunojen ja sadevesikaivojen viimeistelyssä. Leikkauksen jälkeen alue viimeisteltiin joko kehään asetetuilla kivillä, kuten sadevesikaivon kohdalla, tai reunan suuntaisella antiikkikivellä, jolla kivetty alue saadaan rajattua yhtenäisen näköiseksi. Tässä kuvassa on valmis sadevesikaivo.

Kun etupihan kiveys oli saatu valmiiksi ja reunoja tukevat liimakivet asennettu paikoilleen, kivetty alue saumattiin ja tärytettiin. Saumaushiekka saadaan täryttämällä tiivistettyä siten, että kivet pysyvät varmasti paikoillaan. Saumaksen lisäksi kiveys on tuettu joka puolelta joko liima- tai reunuskivillä tai maakostealle betonilla. Tässä on meneillään saumaushiekan täryttäminen.

Etupihan lisäksi matontamppausteline saatiin asennettua ja kiveys laitettua sinnekin paikoilleen. Valitsemamme teline on ns. yhdistelmäteline, jossa on sekä pyykkinarut että mattoteline. Pyykkien kuivattaminen ja mattojen tamppaaminen on jatkossa hieman helpompaa, kunhan säät suosivat.

Myö takapihalle tuleva vihermajan liuskekiveys asennettiin alustavasti paikoilleen. Liuskekivet leikattiin oikeaan muotoon ja aseteltiin kohdalleen. Kivien asettaminen tarkasti oikeaan tasoon ja välien saumaaminen tapahtuu, kunhan herra Kiveysurakoitsija porukoineen palaa lomilta ensi viikon alussa. Tässä kuva vihermajan kiveyksestä tässä vaiheessa.

Kiveystouhujen lisäksi olemme myös päässeet hääräämään muitakin pihatouhuja. leikkasimme nurmikon ensimmäistä kertaa ja fiilis oli kerrassaan katossa (leikkaaminen tosin täytyi suorittaa naapurimme ruohonleikkurilla, koska oman leikkurimme bensaletku on poikki ... Kiitos, Matti ja Jaana!). Virittelimme myös FatBoyn paikoilleen. Paikka on väliaikaisesti omenapuiden välissä ja lopullinen sijoituspaikka selviää, kunhan leikkimökin lähiympäristöä saadaan hieman siistittyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti