sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Kiveysurakka valmistui

Pihakiveyksemme on valmistunut ja olemme lopputulokseen erittäin tyytyväisiä. Tontilla edelleen vallitsevasta karike- ja multakasahässäkästä johtuen aivan lopullisia kuvia ei tässä ole tarjolla, mutta jokunen vaihekuva kuitenkin. Palataan niihin hetken päästä.

Toinen keskeinen ja keskeneräinen pihan osa-alue liittyy etupihaan - julkisivun puoleiset perennat ovat olleet kerta kaikkiaan vaiheessa. Tätä kirjoitettaessa etupihan vasemmassa reunassa oleva iso istutusallas on valmis ja kuvia lopputuloksesta on luvassa hieman myöhemmin.

Jotta iso etupihan perenna-allas olisi saatu istutettavaan kuntoon, oli muutama koivu ensin hävitettävä. Niinpä tilasimme paikalle herra Metsurin kannonjyrsintäkoneineen. Saavuttuaan kohteeseen herra mittaili ja pohti neljän koivun rypästä tovin ja tarttui haasteeseen. Eipä aikaakaan, kun neljä koivua oli kaadettu ja pätkitty saunan pesään sopiviksi. Kun "klapitalkoot" oli hoidettu, oli aika jyrsiä kannot pois istutusten tieltä. Tässä herra on viimeistelemässä urakkaansa.

Kuten viime tekstissä mainitsimme, olimme saamassa Kannustalolta roskakatoksen kiitokseksi tarinoistamme. Katos saapuikin sanalla sanoen alta aikayksikön ja pääsimme sitä (kerrassaan intopinkeinä) pystyttämään. Täytyy sanoa, että talotehtaalla on katostakin ehditty miettimään ihan kunnolla - pystytys nimittäin sujui kerrassaan helposti. Tässä kuvassa katos on paikallaan "kattourakkaa" odottamassa.

Sitten niihin kuviin. Seuraavassa muutama otos liittyen sekä kiveysurakkaan että istutuspuuhiin.

Tässä kuvassa leikataan etupihan kiveyksen kaarevaa reunuslinjaa, joka johtaa etupihalta talon vasemmalle sivulle. Pölyn määrä on jälleen melkoinen.

Tässä edellä mainittua kiveystä saumataan. Tärytyksen tarkoitus on upottaa sumaushiekka syvälle kivien väliin ja siten "liimata" kivet toisiinsa.

Tässä on meneillään takapihan liuskekivikäytävän asentaminen. Liuskekivet leikataan lähes kuormalavan kokoisista laatoista timanttilaikalla sopiviksi siten, että kiveys näyttää luonnolliselta ja saumat ovat joka puolella suurinpiirtein saman levyiset. Kiveyksen nurmisauma kylvetään myöhemmin.

Siinä olivat kuvat kiveysurakasta. Lopuksi pari otosta omista istutuspuuhistamme.

Tässä kuvassa kuistin oikeanpuoleinen perennapenkki on muutamaa liljaa vaille valmiina.

Tässä puolestaan kuistin vasemmanpuoleinen istutusallas on vielä jonkin verran vaiheessa. Osa verkkokaupasta tilaamistamme (noin 70 kilosta) perennoista on vielä pahvilaatikoissa odottamassa loppusijoituspaikkaa. Täytyy sanoa, että tästä verkko-ostoksesta jäi erittäin hyvä fiilis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti