keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Kiveysurakka voi alkaa

Saatuamme istutus- ja nurmikkoasiamme siihen kuntoon, että voimme ajatella saavamme oikean pihan tänä kesänä, pohdimme, josko myös pihakiveysten asentaminen olisi kesän aikana mahdollista. Niinpä selvittelimme hieman mahdollisia urakoitsijoita ja lähetimme heille tarjouspyynnöt. Mukana oli myös taho, joka aikoinaan toteutti naapurimme pihakiveyksen. Tuolloisen urakan tekijästä jäi sellainen kuva, että nokka ei tuhise eikä turhia tuherrella.

Tarjouspyyntöihin vastattiin ja ei vastattu. Totesimme kaikkien vastausten olevan suht lähellä toisiaan ja niinpä valitsimme tuon edellä mainitun tahon. Valitulle herra Kiveysurakoitsijalle oli - meidän onneksi - vielä käynyt niin, että hänelle oli ilmestynyt jokunen viikko niin sanottua luppoaikaa kalenteriin ja meidän urakkamme sopi hänenkin pirtaansa vallan mainiosti. Mitäpä siinä sitten kuin urakkaa lukkoon lyömään.

Tapasimme herra Kiveysurakoitsijan kanssa muutaman kerran suunnittelun merkeissä ja saimme hieman ohjeita siitä, mitä valmisteluja meidän tulisi tehdä ennen koneiden ja kivien saapumista. Mistäpä muusta oli (jälleen kerran) kysymys, kuin tavaroiden kantamisesta - kivettävät alueet olisi hyvä saada tyhjäksi roinasta ennen urakan aloittamista. Niin sitä sitten taas kannettiin ... J-P pohdiskeli, että kattotiiletkin on varmaankin siirretty paikasta toiseen ainakin kolme - neljä kertaa ...

Niinpä paikat "vapautettiin" rydöstä ja roinasta. Onneksi naapurin Pekka tarvitsi meiltä yli jääneitä perustusharkkoja oman terassinsa allen, joten niiden uusi loppusijoituspaikka on meidän puolestamme varsin pysyvä. Muut kilkkeet siirrettiin autokatoksen ja tien väliselle kaistaleelle, jossa ne voivat odottaa loppusijoitusta ... Spreijattiin vielä lopulliset etupihan kiveyksen linjat ja viimeisteltiin tyhjänä ammottava istutusallas. Etupihan vasemmalle puolelle jo istutetut perennat siirrettiin turvaan uuteen kuistin vieressä olevaan istutusaltaaseen. Tähän sitä sitten päästiin - johan siinä mahtuu touhuamaan.

Kun urakan oli määrä alkaa, odoteltiin Bobcatin saapumista tontille. Tiedossa toki oli, että edellisellä työmaalla menisi hieman pidempään, joten tähän osattiin varautua. Asia sai kuitenkin varsin huvittavan käänteen, kun naapurimme naapuri tuli aamusella ovelle ja kyseli, että josko tuo heidän tontilla oleva Bobcat kuuluisi tänne, kun he eivät ole sellaista tilanneet ... hupsista. J-P meinasi tukehtua pullaan, kun kuuli asiasta ja soitettuaan herra Kiveysurakoitsijalle, hänen reaktionsa oli jotakuinkin samankaltainen. Onneksi naapurimme naapuri on joviaalia sorttia ja asia tuli kuitattua jonkinsortin hihittelyllä. Tässä vielä kuva eksyneestä Bobcatista.

Päivän lopussa oltiin jo siinä tilanteessa, että etupihan kiveyksen linjaukset oli saatu kohdilleen (vasemman puoleinen istutusallas oli metrin verran liian leveä) ja viimeinen perenna-allaskin oli kaivettu. Sepeliä piti alkuperäisen suunnitelman mukaan poistaa koko etupihan alueelta noin kymmenen sentin kerros. Poiskuljettamiselta säästyttiin, koska kiveysalueen leveneminen ja mullan poistaminen tarjosivat oivallisen sijoituspaikan ylijäämäsepelille. Poiskaivettu multakin hupeni sopivasti etupihan vasemman laidan painaumaan. Tässä vielä kuva pihasta ensimmäisen päivän jälkeen. Bobcatkin on oikealla tontilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti