maanantai 25. huhtikuuta 2011

Ihana piha ja sisäpinnat

Projektimme tiimoilla meitä on vaivannut viime aikoina selkeästi kaksi asiaa. "Ihana Piha" ja "Valmiit Seinäpinnat". Näihin päätettiin panostaa pääsiäispyhien aikana. Edetkäämme kronologisesti.

Pääsiäispyhien pääasia oli seinäpintojen kuntoon saattaminen. Lapset menivät mummolaan, jotta me voisimme keskittyä olennaiseen. Ja täytyy sanoa, että olimme melko tehokkaita. Saimme tapetoitua lähes koko olohuoneen - rullia paloi kahdeksan kappaletta, eikä hukkapaloja juuri jäänyt. Kun jokaisesta rullasta tulee kolme täysimittaista vuotaa ja ylijäämä riittää joko neljään ikkunan yläpuoliseen tai kahteen ikkunan alapuoliseen pätkään, niin seinämetrejä kertyi kiitettävästi. Tässä työvaihekuva.

Haasteellisin vaihe tapetoinnissa lienee ollut pönttöuunin takana
olevan seinän tapetointi. Uunin takana olevaan seinään kun ei päässyt käsiksi kuin kurkottamalla - onneksi Mia keksi tavan ujuttaa nurkan ylittävä vuota paikoilleen. Selvittyämme hankalimmasta kohdasta, seuraavan vuodan paikoilleen asettaminen sujui suorastaan lätkäisemällä. No, ei sekään aivan helppo ollut ja oikaisukin tehtiin vuotia hieman päällekkäin asettamalla. Onneksi päällekkäisyys on aivan pönttöuunin takana, joten eipä sitä kukaan huomaa, ellei mene varta vasten kurkkimaan. Tässä vielä lopputulos.

Sitten se ihana piha. Alkuperäinen suunnitelmamme oli käyttää toinen pääsiäispäivä tapetoinnin loppuun saattamiseen, mutta uskomattoman hienolla säällä oli asiaan vaikutuksena. Päätimme viettää aikaa mieluummin ulkosalla ja sanalla sanoen - piha tuli jotakuinkin siivottua. Kantamisen varmasti tuntee nahoissaan parina seuraavana päivänä ja J-P:ltä paloivat olkapäät ... paita päällä olisi ollut liian kuuma touhuta yhtään mitään. Tervetuloa kesä! Tässä kohtaa lienee syytä turvautua "Yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa" -sanontaan. Tilanne ennen touhuamista oli tällainen - ilmiselvä "Ihana Piha" -kilpailun voittaja.

Touhuamisemme jälkeen tilanne oli tämä. Eroa tuskin huomaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti