keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Valmistumisia

Tällä kertaa aiheena ei ole mikään erityinen tapahtuma tai muu vastaava. Talomme lopullinen valmistuminen lähestyy pikku hiljaa ja siitä tässä muutama sana.

Sauna on ollut valmiina jo jonkin tovin ja sitä on käytetty ahkerasti. Olemme saunojatyyppejä ja tottuneet nimen omaan puusaunaan. Sähköurakan yhteydessä saunaan toki tehtiin varaus sähkökiukaallekin, mutta meiltä se kyllä jää asentamatta. Olemme voineet tyytyväisenä todeta, että saunamme on varsin onnistunut. Sopiva saunomislämpötila on noin 80 astetta ja se saavutetaan puolen tunnin lämmityksellä. Ilmanvaihto toimii, eikä raitis ilma lopu kesken, joten saunoa jaksaa pidempäänkin.

Keittiökin on aivan valmistumaisillaan. Valolistat puuttuivat ja ne ovat tulossa jälkikäteen. Tilausta tehdessämme keittiössä oli sen verran säätämistä suuntaan jos toiseenkin, että valolistat unohtuivat joko meiltä tai herra Keittiökauppiaalta tai molemmilta. No, pääasia, että asia hoituu.

Meidän makuuhuoneemme on verhoja vaille valmis - verhotangonkin J-P sai jo asennettua. Omasta mielestämme huoneen värivalinnat ovat onnistuneet. Kaikki seinät ovat muuten tapetoituja, vaikka kuvasta voisi ehkä muuta päätellä. Vaikka makuuhuone on etelän puolella, isot ikkunat on sijoitettu siten, että kuumin aurinko ei pääse paistamaan suoraan sisään. Uusilla energiamääräyksillä lienee myös osansa sopivan lämpötilan pysymisen suhteen.

Lopuksi vielä kuva talomme julkisivusta aamuauringossa. Värin vaihtaminen vaaleampaan oli oikea ratkaisu. Vielä koristelaudan oven ympärille ja pari maalitippaa paikoilleen, niin julkisivu on  kunnossa. Lumien katolta sulettua, J-P uskaltautui poistamaan viemärin tuuletusputken peittona olleen aluskatetulpan. Tulppa laitettiin paikoilleen siinä vaiheessa, kun tuuletusputki ei vielä ollut yhteydessä viemäriverkostoon ja sade olisi tullut putkesta talon sisälle.

Lumien sulettua tonttimme todellinen tila alkaa jälleen valjeta. Rydön määrä talomme ympärillä on kerrassaan käsittämätön. Saimme alkuun jätepuun pilkkomisprojektin ja aloimme tuhota talon ja autokatoksen välissä olevaa, pienintä lautarytökasaa. Sirkkelöinnin tuloksena autokatoksen perälle muodostui vaikuttava paripino polttokelpoista jätepuuta - kasa vain ei tuntunut pienenevän mihinkään. No, klapeja ei ainakaan tarvitse tilata erinäisiin vuosiin ... jätepuiden lisäksi meillä on vielä ne kaadetuista puista syntyvät halonpätkät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti