tiistai 19. huhtikuuta 2011

Grillikausi on avattu

Olemme avanneet grillikauden. Kävimme peräkärryn kanssa Mustiossa hakemassa evakossa olleen grillin uusille kotikonnuilleen. Reissu kesti muutaman tunnin ja mukana tuli jokunen puutarhakaluste sekä muuta kaivattua sälää.

Päästyämme takaisin kotiosoitteeseen, alkoi grillin kasaaminen. Uski ja Sari tulisivat grillikauden avajaisiin reilun tunnin kuluttua ja grillin olisi syytä olla käyttökunnossa siihen mennessä. Liekö mennyt vanhasta muistista vai oliko raksaprojekti tehnyt tehtävänsä, koska J-P:ltä kului grillin kasaamiseen vain parikymmentä minuuttia - edellisellä kerralla aikaa kului parisen tuntia ... Tässä se nyt sitten on uusia haasteita odottamassa ja lämpenemässä.

Kuten edellisessä tekstissä mainitsimme, tontillamme olevan rydön määrä lähentelee sanoinkuvaamatonta. Onneksi naapureillamme, Matilla ja Jaanalla, on sukulaisia, jotka pystyvät käyttämään rytöämme hyödyksi. Jaanan veli nimittäin lämmittää talonsa puulla ja lavat - erityisesti kertakäyttöiset - ovat kuulemma kerrassaan oivallisia moiseen. Niinpä Herrat Jaanan Veli ja J-P lastasivat peräkärrynsä kukkuroilleen lavoja (rytöä) ja kiikuttivat ne mahdollisimman lähelle lämmitettävää kohdetta. Molemmat hyötyivät!

Talomme julkisivun valmiusaste kohosi jälleen, kun J-P sai etuoven koristelaudat asennettua paikoilleen. Täytyy sanoa, että kyllä ovat talotehtaan rakennepiirustukset kerrassaan hyvällä mallilla. Jokainen tarvittava lauta oli tarkasti dokumentoitu ja ohjeita noudattamalla laudoitus sujui yllättävän helposti. J-P oli asiaa nimittäin ehtinyt pohdiskelemaan, että minkähänlaiset vinkurat niistä oikein tulevat, vaan ihan särmältähän nuo näyttävät. Maalia pintaan ja julkisivu on plakkarissa.

Seuraavan kappaleen aihe ei ole kovin mairitteleva. Astianpesukoneemme päätti jälleen tehdä i30-ilmoituksen (vesivahinkosuoja toiminnassa). Tällä kertaa vettä tirahti lattialle vajaan desilitran verran, eikä sokkelin sisäpuoliselle lattian osalle ollut päässyt yhtään. Onneksi sokkelilaudat on kiinnitetty pikaliittimillä. Tirahduksesta oli tietysti seurauksia. Vaadimme herra Keittiökauppiaalta uutta astianpesukonetta (mieluummin sellaista, joka ei liruttele vesiä alleen ja joka vielä pesisi astiat puhtaaksi) ja palaamme asiaan myöhemmin, kunhan sen tiimoilla tapahtuu edistystä.

Lopuksi on pakko todeta, että on kameroita ja Kameroita. Meillä on kamera, Uskilla on Kamera. Tässä muutama otos kodistamme Uskin Kameralla otettuna.

Sauna

Näkymä olohuoneesta ruokailutilaan ja keittiöön - seinät tapetoidaan pääsiäisenä ...

Sonjan huone

Lopuksi todettakoon, että vaikka kotimme ei vielä aivan valmis olekaan, olemme onnellisia saadessamme asua siinä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti