sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Listaa pukkaa

Aivan ensimmäiseksi täytyy mainita, että Jäteyhtiö on saanut pyöränsä pyörimään ja jäteastiamme on mukana normaalissa tyhjennyskierroksessa. Mieltä itseasiassa lämmitti sellainen pikkuseikka, että olivat sieltä yhtiöstä oikein itse J-P:hen yhteydessä ja kysyivät, että joko asiat on saatu kuntoon. Tästä asiakaspalvelutapahtumasta oli pakko antaa positiivista palautetta!

Mikäli emme ole muistaneet mainita, myös lattiaurakka on tätä nykyä plakkarissa. Herra Parkettiurakoitsija kävi hoitamassa pönttöuunin ja parketin välisen raon tiivistämisen ja täytyy sanoa, että hieno siitä tuli. Tiivistysmassa on täsmälleen lattian väristä eikä saumaa käytännössä erota, ellei mene läheltä asiaa tutkimaan. Hienoa!

Olemme myös saaneet sisustusta joiltain osin siihen kuntoon, kuin olemme suunnitelleet. Keskeisin ongelma oli vanha sohva, joka ei tuntunut oikein mitenkään sopivan uuteen olohuoneeseemme. Niinpä teimme varsin kattavan kierroksen eri huonekalumyymälöiden sohvavalikoimien parissa ja lopulta päädyimme Ikeaan. Sieltä saimme hankittua kaksi sohvaa, joista toisessa on vielä vuodemekanismi ja jotka sopivat olohuoneeseemme kuin nenä päähän. Asiaa ei pahenna se tosiasia, että maksoimme kahdesta sohvasta vähemmän kuin muiden vertailussa olleiden liikkeiden yhdestä kolmen istuttavasta versiosta - J-P on jatkossakin valmis kasaamaan itse uudet huonekalut ...

Muista edenneistä asioista mainittakoon, että kaksi huonetta on täysin valmiina - Sonjan huone ja vaatehuone. Meidän makuuhuoneemme saatiin tänä viikonloppuna kattolistoja vaille valmiiksi. Keittiössä on myös tapahtunut edistystä. Saimme herra Keittiökauppiaalta kaipaamamme ovet, joten kulmakaappikin saatiin oikeaan kuosiinsa. Emme oikein tule toimeen sellaisen oven kanssa, jonka keskellä on sarana ...

Myös talon älykomponentit alkavat olla enemmän tai vähemmän kohdalleen konfiguroitu. Ulkovalot syttyvät sen mukaan, miten aurinko nousee tai laskee, eikä yläkerrassa olevasta työvalosta tarvitse huolehtia - pistorasiasta katkeaa sähkö yön ajaksi. Myös autopistorasiat toimivat järkevästi ... arkipäivänä ja viikonloppuna on oma aikataulunsa sille, koska lämmitetään. Muitakin juttuja on viritelty, ja lopullinen toimintamalli on edelleen hieman hakusessa, mutta hyvä tästä älysysteemistä näyttää tulevan.

Kuluneena talvena on lunta piisannut ja lumitöiden makuun on sitä myötä päästy. J-P tuumaili herra Edustajalle, että josko noita lumia pitäisi mennä katolta tiputtelemaan. Herra Edustaja vastasi kokeilleensa moista hommaa viime talvena ja tuloksena kuulemma oli parisenkymmentä rikkoontunutta kattotiiltä. Tänä talvena ei aikonut hänkään mennä mitään katolta tiputtelemaan, vaan tuumasi, että kyllä se katto sen kuormansa kestää ... tällä mennään sitten meilläkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti