keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Välitila

Keskeisin tapahtunut asia sitten viime tarinan, liittyy keittiöön. Perinteistä poiketen emme halunneet keittiön välitilaan kaakeleita, vaan tapetin. Jotta tapetti pysyisi kelvollisessa kunnossa kahta viikkoa pitempään, olisi se peitettävä lasilla ja tiivistettävä silikonilla. Niille, joille välitila on terminä outo, kerrottakoon sen olevan keittiön ylä- ja alakaappien välissä oleva seinänpätkä.

Itse lasin asentaminen tapahtui sanalla sanoen sujuvasti. Herra Lasimestari kävi hyvissä ajoin ennen asennusta tarkistusmitoilla. Kun lasit sitten tulivat, olivat ne millilleen oikean kokoisia - toisen seinän lasi pysyi paikoillaan ilman minkäänlaista lisätuentaa. Tässä kuvassa toista lasia ujutetaan paikoilleen. Lasien asentaminen vei herroilta hieman reilun tunnin, jonka jälkeen ne olivat periaatteessa käyttövalmiita. Periaatteessa sen takia, että silikonin kuivumista oli odotettava vuorokauden verran, ennen kuin vedellä saisi roiskimaan alkaa.

Välitilan viimeistelyprosessiin liittyy myös hiven draamaa, joka tosin kohdattiin reilusti ennen ammattimiesten paikalle saapumista. Kun herra Lasimestari taannoin kävi mitoilla, hän ohjeisti J-P:n valmistelevien toimien puolesta - keittiötason ja seinän väli olisi tiivistettävä silikonilla ja tapetin olisi oltava kuivunut vähintään kolme vuorokautta ennen lasien asentamista.

Välitila tapetoitiin samalla tapetilla, jota on muuallakin keittiössä ja olohuoneessa. Itse tapetointiprosessi sujui ilman minkäänlaisia ongelmia, mutta silikonin asentaminen aiheutti yllätyksen. J-P:n ollessa tasoittamassa altaan takana olevaa silikoninauhaa, hän ihmetteli, että mikä tuo ruskea vaakaviiva tuossa seinässä oiken on? Edelleen on epäselvää, pettikö teippi vai tursusiko silikoni keskisormen väärälle puolelle ...

Tällä draamaosuudella oli seurauksia ... silikonin irrottaminen paperitapetista on jossain määrin haastavaa puuhaa - niinpä ainoana ratkaisuna oli tapetoida vaurioitunut osuus uudelleen. Vauriot saatiin kuitenkin korjattua kunniakkaasti ja lopputuloksesta tuli kerrassaan kelvollinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti