sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Jätehuolto pelaa

Jätehuollosta Tuusulan kunnan alueella vastaa eräs nimeltä mainitsematon pörssiyhtiö, jolla - ainakin toiminnasta päätellen - on enemmän työvoimaa reklamaatio-osastolla kuin itse huoltotöitä suorittavalla. Meidän jätehuoltomme piti alkaa pyöriä joulukuun viimeisenä päivänä ... ei alkanut.

Tätä kirjoittaessamme jäteastia on edelleen tyhjentämättä ja reklamaatioita on tehty suullisesti ja kirjallisesti neljä kappaletta. Olemme yhtiön ohjeiden mukaan alkaneet "varastoida" roskapusseja jäteastian viereen sijoitettuihin mustiin jätesäkkeihin, joita on tällä hetkellä kaksi kappaletta. Kuinkahan monta niitä ehtii kertyä ennen kuin jätehuoltoyhtiön "homma alkaa pyöriä" ... Onneksi on talvi ja pakkasta - viime kesänä tämä olisi ollut varsin mielenkiintoista.

Sitten positiivisempiin asioihin. Saunamme tuli käyttökuntoon heti joulun jälkeen ja pääsimme saunaan uuden vuoden aattona. J-P ehti jo pohtimaan, että mitenkähän tuo kiuas riittää, kun löylyhuoneelle siunaantui kokoa jonnin verran ... no, löylyt riittävät mainiosti ja ovat vielä sieltä pehmeimmästä päästä, joten emme valita!

Itse saunan käyttökuntoon saaminen vaati jonkin verran ponnisteluja ja herra Lasimestari tuli tässä kohtaa apuun lasiseinää ja ovea asentamaan. Koska kyseessa oli taho, jota ei sokkona tarvinnut etsiä, olimme varsin luottavaisia työn onnistumisen suhteen. Herrat puuhastelivat muutaman tunnin pesutiloissamme ja niin oli löylyhuoneen lasiseinä ja ovi asennettu - laittoivatpa vielä pesuhuoneen välilasinkin paikoilleen. Eli jälleen löytyi nokka, jota ei tarvinnut tuhistella ... Tässä herra Lasimestari pähkäilee oikeaa paikkaa lasin alareunalle.

Saunamme kiuas on alkuperäisestä Iki-kiuas-suunnitelmasta poiketen perinteinen Harvian jatkuvalämmitteinen saaristolaismalli. Iki-kiuas olisi toki ollut upea, mutta puolentoista tunnin lämmitysaika ei meitä lämmittänyt ... Tuppamme olemaan sellaisia "Nyt saunaan!" -tyyppejä ja saunan pitää lämmetä nopeasti. Harvian perinteisellä kiukaalla sauna lämpenee 80 asteeseen parilla pesällisellä puolessa tunnissa, joten kiuasvalinta osui kohdalleen.

Keittiömmekin on taas hivenen valmiimpi. Kävimme hankkimassa vetimet lähellä olevasta antiikkiliikkeestä ja ne kyllä sopivat keittiön ilmeeseen ja henkeen kerrassaan mainiosti. Nämä kuvassa näkyvät vetimet tulevat kaikkiin laatikoihin ja astianpesukoneeseen. Muihin keittiön oviin ja jääkaappien yläpuolella oleviin pikku kaappeihin laitetaan pyöreät vetimet, joita ei vielä tässä ollut hankittu. Tosin nekin ovat nyt paikoillaan.

Myös väliovien parissa on ehditty puuhastelemaan. Herra Muurari kävi välipäivänä hoitamassa kylpyhuoneen ja vilpolan välisen kostean tilan kynnyksen paikoilleen ja opetti samalla J-P:lle hieman väliovien asennusta. Kun tässä saadut opit yhdistettiin herra Timpurilta taannoin saatuihin, J-P totesi pystyvänsä asentamaan väliovet itse paikoilleen. Ensimmäisen oven asentamiseen paloi aikaa kolmisen tuntia ... Eilinen, Kassun huoneen ovi, meni paikoilleen kolmessa vartissa. Ihminen on oppivainen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti