torstai 4. elokuuta 2011

Yläkerta

Viime päivien aktiviteetit ovat liittyneet yläkerran käyttökuntoon saattamiseen. Siinä sivussa autokatos on saatu siihen kuntoon, että siellä olevaa varastotilaa voi käyttää oikeasti varastona.

Yläkerran edistyminen on ollut kerrassaan merkittävää sitten viime kirjoituksen. Jotta edistyminen olisi ollut mahdollista, oli yläkerrassa sikin sokin olleille tavaroille löydyttävä toinen varastointipaikka, jonka takia suoritimme pienen sivuprojekti Autokatoksen.

J-P viritteli autokatoksen varastotilaan kattokannattimien alapuun päälle laudat, joiden päälle kaikki villapaalit nostettiin. Kun villapaalit saatiin pois lattialta, varastosta tuli lähes tyhjä - hetkeksi. No, saimmepa käyttöömme oikean varastotilan ja kun vielä maltoimme käyttää järkeä tavaroiden sisään lappamisessa, ovat roinat vielä löydettävissäkin ... Sinne päätyivät loputkin yläkerran kimpsut ja kampsut.

Itse yläkerran parissa olemme päässeet tilanteeseen, jossa puuttumassa on enää aulan ja Mian työhuoneen lattia ja tapetit. Tässä kuva J-P:n työhuoneesta tapetoinnin jälkeen - listoja vailla siis. Tätä kirjoitettaessa tosin lähes kaikki listat ja ovikin on jo paikoillaan. Kuluvalla viikolla edessä on aulan lattian asennus, joka ei hirvitä ollenkaan niin paljon kuin J-P:n työhuoneen lattian asennus hirvitti. Mian työhuoneeseen asennetaan muovimatto, koska lattialla on pystyttävä leikkaamaan ja naputtelemaan ilman, että lattian kohtaloa tarvitsee murehtia. Liike, josta matto tilattiin, lupaili sitä saapuvaksi elokuun puolivälissä.

Herra Sähköurakoitsija hoiti oman osuutensa yläkerrasta asentamalla puuttuvat valopistokkeet ja muut kilkkeet. Toinen aulan valorasioista tosin jätettiin vielä auki, koska älykonfiguraatio on tekemättä ja konfigurointi vaatii, että rasiassa olevaan ohjausyksikköön pääsee käsiksi.

Herra Putkimies puolestaan kävi asentamassa puuttuvat poisto- ja tuloventtiilit. Ilmastoinnin kokonaissäätö jäi vielä tekemättä, koska ilmanvaihtokoneen suodattimet pitää ensin vaihtaa puhtaisiin. One se jännää, että vaikka kuinka olemme yrittäneet välttää rakennuspölyn tuottamista, suodattimet ovat päässeet kerrassaan miehekkääseen kuntoon! No, Enerventin verkkokaupasta sai kliksuteltua tilauksen vaivattomasti ja uusien suodattimien pitäisi olla postista noudettavissa muutamassa päivässä.

Pihaurakoitsijat puolestaan ovat jänniä. J-P soitti läpi koko liudan urakoitsijoita ja sai neljä heistä langanpäähän. Kaikki neljä lupasivat tarjouksen, mutta yhtään ei vielä ole näkynyt. Herra Maaurakoitsija sentään tuli J-P:n pyynnöstä paikanpäälle ja hänen kanssaan asiassa varmaankin päästään eteenpäin. Täytyy varmaan soittaa pihanrakentajille seuraavan kerran keskellä talvea, josko silloin olisi lisätöihin kiinnostusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti