sunnuntai 21. elokuuta 2011

Rapen paluu

Kuten otsikkokin kertoo, herra Edustajan työporukan etumies, Rape, palasi työmaalle pelastamaan meidät loppujen koristelautojen tuskasta. Rapen tullessa paikalle, kaksi ovea ja terassin ovi-ikkuna-yhdistelmän laudoitus puuttui tai oli kesken. J-P oli saanut tusattua muiden ovien koristelaudat paikoilleen. Vertailun vuoksi mainittakoon, että J-P:ltä kului kahden oven lautojen asentamiseen puolitoista päivää - Rapelta noiden alussa mainittujen lautojen asentamiseen kului kaksi ja puoli tuntia. Mitä siitäkin sitten voi päätellä, jotain suutarista ja lestistä tai sellaisesta ... Tässä vielä herra työssään.

Pihatöissäkin on edistytty. Varsinaisen pihaurakan lisäksi simme sovittua naapuriemme kanssa tonttiemme välisen ojan täyttämisestä ja rumpuputken asentamisesta. Tarkoituksena oli päästä eroon avo-ojasta, joka rumentaa maisemaa ja on todellinen hyttyslähde. Herra urakoitsija järjesteli tarjouksensa vielä niin hienosti, että naapurimme saavat maksimaalisen kotitalousvähennyksen. Ojaurakan myötä tonttimme etupiha muuttui jälleen varsinaiseksi taistelutantereeksi, mutta onneksi se on vain hetkellistä ja lopputulema on härdellin arvoinen.

Varsinainen pihaprojekti alkaa näyttää pohjien teon osalta päättymisen merkkejä. Tukimuurin kivet saapuvat maanantaina tai viimeistään tiistaina ja kun muuri on paikoillaan, pihan loppuosan pohjatkin päästään tekemään valmiiksi. Autokatoksen puoleinen osuus aina talon toiselle puolelle on jo tehty ja toinen talon sivu päästään viimeistelemään ojaurakan jälkeen. Koko homman pitäisi olla plakkarissa reilun viikon kuluttua. Mitä itse puutarhaan tulee, sen tekeminen on tarkoitus aloittaa ensi keväänä, jolloin tehdyt pohjat ovat ehtineet painua ja istustustyöt voidaan aloittaa. Nurmikko tosin kylvetään jo ennen lumen tuloa, jotta se on keväällä heti kävelyä kestävässä kunnossa. Tässä vielä kuva autokatoksen puoleisesta sivusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti