sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Puu kaatuu - osa 2

Ensi kesänä edessä olevat pihatyöt edellyttävät, että suurin osa tonttimme pihan puolella olevista puista kaadetaan pois häiritsemästä. Koska kevättalvi on parhaiten sopiva ajankohta puiden kaatamiselle, päätimme hoitaa asian pois kuleksimasta. Edelliseen tukkisavottaan verrattuna tämänkertainen oli selvästi pienimuotoisempi, koska kaadettavat puut olivat enemmän tai vähemmän normaalin kokoisia, eikä joukossa ollut taannoisen mahtikuusen tapaista hirmuyksilöä.

Herra Perustusmies tuli hoitamaan asian korkeimman omakätisesti ja parinkymmenen rungon kaatamiseen aikaa tuhrautui kolmisen varttia - tehokasta toimintaa siis tälläkin kertaa. Kaksi isompaa kuusta jouduttiin jättämään kaatamatta kovan tuulen takia - niihin palataan hieman myöhemmin.

Polttopuut eivät ole näillä näkymin aivan pian loppumassa. Edellisestä savotasta on vielä eräskin pölli jäljellä ja tämänkertaisesta tulee kuutiokaupalla lisää pilkottavaa.

Myös saunan ja kylpyhuoneen osalla on tapahtunut edistymistä. Sauna tuli tänään vihdoinkin valmiiksi, kun J-P sai tursutettua silikonit paikoilleen. Saunan käytettävyyteen silikonien puuttuminen ei ole vaikuttanut, koska kaikki pinnat ovat vesieristettyjä - kosmeettinen seikka siis. Kylpyhuoneen puolelle saimme naulakkosysteemin asennettua ja nyt on paikka, mihin laittaa pyyhkeet ja kylpytakit roikkumaan. Hyllyn päälle voi kätevästi varastoida harvemmit käytettävät putelit ja muut saunomistarvikkeet.

Viimeisenä asiana lienee syytä mainita kotiteatteri. Onnistuimme pitkällisen metsästyksen jälkeen löytämään riittävän huomaamattomat kotiteatterikaiuttimet, joiden äänen laatu on riittävä. Kaiuttimia paikoilleen asentaessa J-P huomasi pienen sähkömiehille käyneen kömmähdyksen. Kaiuttimien testauksen yhteydessä nimittäin selvisi, että kaiutinrasiat on kytketty miten sattuu - seinässä olevien rasioiden järjestys on kaikkea muuta kuin suunnitelman mukainen. No, asia lienee vähäinen eikä kytkentöjä sen kummemmin tarvitse muuttaa, joten kun piuhat saatiin testauksen jälkeen kohdalleen, oli äänikin kohdallaan. Tästä kuitenkin herra Sähköurakoitsijalle pieni miinus ...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti