maanantai 13. syyskuuta 2010

Kaukolämpö saapui

Keskeisin kuluneen viikon tapahtuma liittyi talomme lämmitykseen, kun Energiayhtiö kytki talomme kaukolämpöverkkoonsa. Asennustyöt alkoivat tiistaina ja torstaina talomme oli Energiayhtiön kaukolämmityksen piirissä. Tässä kuva teknisestä tilasta, joka toimii myös talon lämpökeskuksena. Mittauskeskus ja lämmönvaihdin ovat vielä asentamatta, mutta vesi kiertää jo!

Lattiavalun jäljiltä pihalle jääneestä betonikakustakin päästiin kaukolämpötouhujen yhteydessä sopivasti eroon, kun energiayhtiön herra Kaivuri otti ja pisti betonit pinoon tontin reunalle pois viemistä odottamaan. Asioiden sopiminen Energiayhtiön kanssa tuntuu olevan muutenkin sujuvaa. Saamme sähkön kytkemiseen tarvittavat kaivuutyöt hoidettua samalla, kun kaukolämpöputki peitetään.

Tässä vielä kaukolämpöputki jotakuinkin paikoilleen asennettuna. Kovin lähelle maan pintaa putket asennetaan, mutta eipä niiden jäätymistä toisaalta tarvitse pelätä. Kaukolämpöputket pyritään aina asentamaan nurmikon alle, jossa maan nouseminen ja laskeminen ei haittaa.

Kuluneen viikon draamaosuus liittyy pönttöuuniin. Huomasimme, että uuni on hieman vinossa - ei paljoa, mutta sen verran että silmällä huomaa, kun osaa katsoa. Asian tiimoilta on käyty keskustelua herrojen Uunimuurari ja Vastaava Mestari kanssa. Jälkinäytös seurannee jossain vaiheessa lähiviikkojen aikana. Palatkaamme siihen sitten.

Talon ulkomaalaus on yksi niistä asioista, joista olemme pääosin selvinneet omin avuin. Isot päätykolmiot olivat kuitenkin sen verran korkeita, että niihin pyysimme ammattimaalarilta apua. Rouva Maalari touhusi pari päivää kolmen ison päätykolmion ja päätyräystäiden parissa. Jälleen tuli huomattua, että ammattilaisen otteet ovat ammattilaisen otteita ... Eikä huojuvilla tikkailla seitsemän metrin korkeuteen kiipeäminen miellytä meitä edes ajatuksena kovin paljoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti