lauantai 7. kesäkuuta 2014

Älykäs talo

Yli vuosi on livahtanut edellisestä blogitekstistä ja nyt on taas sen verran jutun juurta kertynyt, että sitä riittää yhden blogitekstin verran. Varsinainen jutun aihe liittyy taloomme asennettuihin taloautomaatiokomponentteihin, mutta palataan niihin hetken kuluttua. Ensin vähän muuta asiaa.

Aivan ensimmäiseksi pari sanaa leikkimökistä. Mökki on koristelautoja vaille valmis - kiitos Ekin, joka huolehti mökin pystytyksestä viime kesänä! J-P:lle jäi sisätilojen rakentaminen ja koristelautojen asentaminen, jotka eivät haasteensa koon puolesta olleet ylivoimaisia. Kun hyvä ystävämme Juha vielä kävi huolehtimassa sähköasennuksista, saatiin mökki käyttökuntoon. Tässä muutama kuva Ekin jälkeisistä vaiheista leikkimökkiprojektin parissa.

Kun mökin seinät olivat pystyssä, pääsivät lapset mielipuuhaansa - mökkiä maalaamaan. Tässä lasten taidonnäyte.


Mökin sisätilojen osalta homma jatkui sähköjen vetämisellä ja seinien ja sisäkattojen paneloinnilla. Listatkin asennettiin asiaankuuluvalla tavalla. Lopputuloksena mökin sisäpuoli näyttää tältä ...

Ulkopuolelta leikkimökki näyttää tällä hetkellä tältä. Ikkunoiden koriste- laudat ja päätyräystäät puuttuvat vielä, mutta tämän kesän kuluessa homman pitäisi olla taputeltu.


Rakennusprojektimme on edennyt siihen vaiheeseen, että tarkoituksemme on hoitaa lopputarkastus kuntoon tämän kesän aikana. Herra Vastaava Mestari on jo ottanut asian hoitaakseen ja palaamme blogissa asiaan sen ollessa ajankohtainen.

Sitten varsinainen pihvi. Talomme automatiikka on viimeinkin sellaisessa kunnossa, että asiat toimivat, kuten niiden pitääkin toimia.

Taloautomaatioprojektimme on nähnyt erinäisen joukon käänteitä, joista suurin lienee alun perin asennettujen komponenttien vaihtaminen kokonaan toisella tavalla toimiviin. Tämän takana oli alkuperäisen järjestelmän joissain tilanteissa hieman epävarma toiminta ja se, että ohjaaminen onnistui käytännössä vain WWW-selaimella.

Talossamme nyt olevat komponentit mahdollistavat tapahtumien seuraamisen mistä päin maailmaa tahansa ja homma toimii tietokoneiden lisäksi kaikilla älypuhelimilla ja tableteilla. Järjestelmä sisältää täydellisen hälytysjärjestelmän, pistorasioiden ja valaistuksen ohjauksen sekä energian- ja vedenkulutuksen seurannan. Malliksi kuva vesimittarin luentayksiköstä ...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti