perjantai 2. maaliskuuta 2012

Herra Lasimestarin paluu

Viimeisen vuoden aikana olemme käytännössä rakentaneet talomme omin voimin valmiiksi. Tänään oli kuitenkin päivä, jolloin ammattimiesten oli jälleen aika astua remmiin. Herra Lasimestarin oli aika tulla asentamaan lasten WC:n suihkutilan lasiovet.

Olimme asennusprosessin suhteen etukäteen varsin luottavaisia, olihan herra jo huolehtinut kylpyhuoneen ja keittiön lasitukset kerrassaan mallikkaasti. Ei voi muuta kuin todeta, että sama linja jatkui.

Herran asennustiimi toimitti asennettavat ovet paikalle asennusta edellisenä päivänä (mitoilla mestari kävi jo aiemmin). Kun asennuksen aika tuli, oli jälleen kerran ilahduttavaa huomata, että oikean kokoiset ovet olivat. Suihkutilaamme tuli, alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen, kaksi saluunan ovien malliin avautuvaa lasiovea, joiden mitoittaminen ja kohdalleen asentaminen on melkoisen paljon haastavampaa, kuin yhden oven asentaminen. Tässä kuvassa ensimmäinen ovi on lähes paikoillaan.

Varsinainen haaste olikin saada toinen ovi joka suhteessa samalle kohdalle ensimmäisen kanssa. Korkeuden määrittäminen oli vielä helppo nakki, mutta se syvyyssuunnassa oikean kohdan päättäminen. Herrat Asentajat käyttivät erinäisen tovin oikean sijoituspaikan pähkäilyyn. Hyvä niin, laattaseinään poratessa kun tuo "oho-eiku"-mahdollisuus on pienehkönlainen. Tässä on kuva toisen oven asennuksen jälkeen ja täytyy sanoa, että kohdalleen osui. Kumpikohan vanhoista sanonnoista kuvaisi asiaa paremmin, "Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty" vai "Ei hoppu hyväksi eikä kiire kunniaksi" ... Menköön aikaa, eipähän tarvitse tulla jälkiä korjaamaan!

Mitä tähän sanoisi - kiitos, että maltoitte suunnitella ja mitata moneen kertaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti