torstai 22. syyskuuta 2011

Puutarhaunelmia

Mainitsimme aiemmin, että tarkoituksemme on ennen lumien tuloa kylvää nurmikko, jotta se on keväällä tepastelua kestävä ja muu istustustouhu sujuu huolettomasti. Jotta nurmikko itäisi terhakkaasti, tarvitaan kelvollista multaa, jota tulikin paikalle yhden kasettikuorman (täysperävaunu) verran, eli noin 35 kuutiometriä. Siitä sitten sitä kottikärryllä kärräämään ... Tässä multavuori juuri paikalle saapuneena.

Eräs hyvä ystävämme tulikin auttamaan meitä nurmikon pohjan jyräämisessä ja homma eteni vauhdikkaasti, kunnes Ukko Yli-Jumala päätti keskeyttää touhun paiskaamalla kelpo sadekuuron niskaamme ... multa kun muuttuu multavelliksi tarpeeksi kastuessaan. No, saimme sentään kelpo pläntin etupihan puolelta jyrättyä. Pläntin osalta puuttuu enää siementen kylvö.

Lähdimme ostamaan nurmikonsiemeniä, ja puutarhaliikkeeseen saavuttuamme totesimme, että hinnat ovat kohdallaan kaikin puolin. Siispä, alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen, päätimme hieman tarkemmin kierrellä puutarhamyymälöitä ja tutkia, mitä on tarjolla. Totesimme kierroksen jälkeen, että syksyllä kasvit ovat aika hemmetin paljon halvempia, kuin keväällä. Niinpä päädyimme toteuttamaan pienen sivujuonteen ja hankimme puutarhasuunnitelmassa mainittuja kasveja edulliseen hintaan - yhdelle pensaalle tuli hintaa palttiarallaa 1.90 euroa, kun normaalihinta on siinä kuuden euron paikkeilla. Kun peräkärry vielä sattui olemaan muualla, Kasper pääsi kokeilemaan kasvihuoneilmiötä ihan omassa turvaistuimessaan.

Niitä kasveja sitten oli ihan istutettavaksi asti. Villiinnyimme vielä hankkimaan kirsikkapuun ja pihlajan tien toisella puolelta olevalta puutarhaliikkeeltä. Niitä sitten on istuteltu aika lailla säästä riippumatta. Eilen oli pakko siirtyä etupihalta marjapensaita istuttamaan, koska multa alkoi upottaa niin pahasti, ettei siitä tahtonut saada kumisaapasta irti ... Pimeässä ja kaatosateessa oikein varsinaista herkkua! No, konttorihommiin verrattuna kyllä aika terapeuttista puuhaa! Tähän sitä sitten on päästy, kun vajaa puolet hankituista taimista on istutettu. Kuva etupihalle päin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti