Ensimmäinen automaatiokokeilumme perustui komponentteihin, jotka käyttivät talon sähköverkkoa hyväkseen kommunikoidessaan keskusyksikön kanssa. Ratkaisu ei kuitenkaan ollut toimiva ja siitä luovuttiin noin vuoden kokeilun jälkeen.
Seuraavassa vaiheessa otimme käyttöön langattomasti kommunikoivat älykomponentit, jotka ovat käytössä edelleen. Toki näihinkin komponentteihin liittyi kaikenlaisia haasteita varsinkin, kun ainoa tapa ohjata taloa oli käyttää laitevalmistajan omaa järjestelmää. Pystyimme seuraamaan vedenkulutusta sekä ohjaamaan autojen lämmitystä ja pihavaloja älykkäästi. Myös lämmitysjärjestelmän ohjaus onnistui jollain tavalla.
J-P:n leipätyö oli tässä vaiheessa taloautomatiikan kehittäminen oman firmansa puitteissa ja tämä antoi mahdollisuudet jalostaa järjestelmää edelleen. Tämä toimiikin oivallisena aasinsiltana hypätä nykyhetkeen ...
Tällä hetkellä talomme ohjauksesta huolehtii kokonaisuudessaan J-P:n automaatiofirman kehittämä ohjelmisto ja hallintamahdollisuudet ovat varsin riittäviä.
Lämmitysjärjestelmän ohjaus osaa huomioida ulkolämpötilan muutokset tarkasti ja, mikä parasta, ottaa huomioon sääennusteen! Mikäli halusimme aiemmin säätää yksittäisen huoneen lämpötilaa, piti se tehdä monen mutkan kautta - nyt voime joko säätää huoneen termostaattia tai raahata näytöllä näkyvää liukusäädintä ...
Kaiken kukkuraksi, ehkä paras parannus on kuitenkin se, miten talomme kommunikoi kanssamme, kun jotain sattuu. Aiemmin oli oltava asennettuna laitevalmistajan sovellus saadaksesi tietoa tapahtuneista asioista - toimivuus oli kuitenkin vähän niin ja näin.
Nykyään saamme tekstiviestin, jos jotain kummallista tapahtuu ...