maanantai 1. huhtikuuta 2013

Kevättä odotellessa

Taas on aika katkaista blogin kirjoitustauko. Jutun juurta onkin taas kertynyt.

Omat ajatuksemme pyörivät pääasiassa syksyllä istutetuissa kukkasipuleissa ja siinä, miten niille on talven aikana käynyt. Pitkittynyt kevään tulo tekee vaan odottavan ajan entistä pidemmäksi ... Odotamme puutarhamme eloon heräämistä todella innokkaasti! Ajattelimme myös saada lopputarkastuksen hoidettua tulevan kesän aikana ja jos mitään kummallista ei tapahdu, ei sen suhteen pitäisi olla ongelmaa.

Seuraavaksi muutama sana siitä, mitä sitten viime kerrasta on tapahtunut. Tapahtumat ovat mieleenjuolahtamis-, ei aikajärjestyksessä.

Eki pyörähti muutamaankin otteeseen paikalla touhuamassa ja yksi kohteista oli portaikon kaide, jonka hän kävi meille asentamassa. Kaiderupeaman aikana sekä J-P että Eki huomasivat, että kysymys ei ollut aivan läpihuutojutusta. Kaiteen pituus ja sopivien tukipisteiden löytäminen asettivat oman haasteensa asennusurakkaan. Myös tukipilarit piti saada tuettua sekä lattiaan, että kattoon siten, että lopputulos olisi siistin näköinen. Muutaman pienen vastoinkäymisen ja oho - eikun jälkeen homma kuitenkin saatiin plakkariin ja hienohan siitä tuli.

Talomme "hermokeskuskin" on saatu lopulliseen kuosiinsa. Meillä on kaksi teknistä tilaa, joista toinen on alakerrassa ja toinen yläkerrassa. Alakerran teknisessä tilassa on kaukolämpökeskus ja vesimittari. Yläkerrassa puolestaan lämmön talteenotto ja kaikki tietotekniikkaan liittyvät härpättimet, jotka näkyvät tässä kuvassa.

Ekillä oli osuutensa myös alakerran teknisen tilan valmistumisessa. Fortum on kysellyt kaukolämpökeskuksen lopputarkastuksen aikataulua ja niinpä tila täytyy saada pika pikaa valmiiksi. Ainoat puutteet ovat sisäkatto ja ilmanvaihtoventtiilit, jotka eivät saa olla yhteydessä talon ilmanvaihtojärjestelmään. Eki piipahti jälleen paikalla sen verran, että sai sisäkaton kehikon rakennettua - kahvitteluineen hommaan kului pari tuntia. Tämän jälkeen J-P pääsi mielipuuhaansa, eli asentamaan villat sisäkaton kehikon yläpuolelle. Villat asennettiin vain äänieristysmielessä. Tältä tila näyttää ennen kattopaneelien ja lampun asentamista.

Roskakatoskin sai viimeisen silauksensa, kun tiilikatto asennettiin. Ensin J-P tuumaili asentavansa katon itse, mutta järki voitti (onneksi) tuumailun ja Libellin Rape kutsuttiin hätiin. Rape nikkaroi kattoa puolisentoista tuntia vaihtaen samalla kuulumiset. Kauankohan sitä kattoa olisi itse tullut asennettua ... Asennuksen edetessä tosin huomattiin, että reunatiiliä ei jäljellä ollut, joten ne täytyy asentaa tulevana kesänä. Siitä J-P selvinnee omin voimin ...

Terassin portaiden asennuksen todettiin myös olevan Ekin heiniä ja herra piipahti paikanpäällä muutaman tunnin ajan touhuamassa. Tuloksena oli helpotus terassilta alas astumiseen ... enää ei tarvinnut hypätä, kun käytettävissä oli tukeva askelma. Tässä työvaihekuva.

Lopuksi pieni potretti Puutarhasuunnittelu Puksipuun ottamia kuvia puutarhastamme. Piha alkaa olla jo pihan näköinen. Hienoja kuvia!

Vasemmalla lähikuva pihan porrastuksen kiviaidasta.

Oikealla maksaruohoja kukkapenkissä.








Vasemmalla kuva takapihalta talolle päin.




Oikealla terassi ja sen vieressä oleva perennapenkki.






Vasemmalla näkymä katseenvangitsijalle


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti