tiistai 22. maaliskuuta 2011

i30 - Vesivahinkosuoja toiminnassa

Sunnuntaina olimme asentamassa verhotankoa Sonjan huoneeseen, kun J-P ihmetteli, että mikä tuo piippaus oikein on? Piipityksen lähde paikallistettiin keittiöön ikkunan vasemmalle puolelle - astianpesukonehan siellä piippasi. Piippauksen lisäksi huomasimme toisenkin asiaan kuulumattoman seikan ... vesilätäkön astianpesukoneen alapuolella. Masiina päätti sylkäistä enimmät likavedet ulos jostain muualta, kuin poistoputkensa kautta.

Onneksi laitteessa on tuo otsikossakin mainittu vesivahinkosuoja, joka estää veden tulvimisen pitkin lattioita. Tällä kertaa vettä tuli lattialle parin desilitran verran ennen kuin magneettilukko sulki vesiputken. Parketti ei korkannut, kun vesi pyyhittiin pois kuleksimasta. Ymmärrämme nyt erittäin hyvin, miksi kodinkoneita ei saa jättää yksinään asuntoon pörisemään!

Ainoa asia, mitä itse osasimme laitteelle tehdä ennen huoltomiehen saapumista, oli hanan sulkeminen ja virtatöpselin irroittaminen seinästä. Herra Huoltomies saapui maanantaina (kiitettävän nopeaa toimintaa sinänsä) ja alkoi tutkia ongelmaa viipymättä. Aikansa masiinaa tutkittuaan herra totesi, ettei laitteessa ole mitään vikaa ... poistopumppuun on tullut hetkellinen toimintahäiriö tai vispilä on jumiutunut ja onnistunut truuttaamaan vedet suoraan ylivuotosuojan rei'ästä sisään. Tai sitten kone on ollut jotenkin kallellaan ... tai jotain.

Hmm. Kallellaan? Tai jotain? Miten ihmeessä se kone olisi pessyt astioita kolmen kuukauden ajan ilman minkäänlaista ongelmaa, jos se olisi ollut kallellaan? Ehkä uusien kodinkoneiden ei ole tarkoituskaan kestää muutamaa kuukautta pidempään.

Herra Huoltomies antoi ohjeen käyttää astianpesukonetta normaalisti. Jos ongelma toistuu, pitää olla huoltoliikkeeseen yhteydessä. Mikäpä siinä, käytetään vain. Luottavainen olo on, juu ...

sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Puu kaatuu - osa 2

Ensi kesänä edessä olevat pihatyöt edellyttävät, että suurin osa tonttimme pihan puolella olevista puista kaadetaan pois häiritsemästä. Koska kevättalvi on parhaiten sopiva ajankohta puiden kaatamiselle, päätimme hoitaa asian pois kuleksimasta. Edelliseen tukkisavottaan verrattuna tämänkertainen oli selvästi pienimuotoisempi, koska kaadettavat puut olivat enemmän tai vähemmän normaalin kokoisia, eikä joukossa ollut taannoisen mahtikuusen tapaista hirmuyksilöä.

Herra Perustusmies tuli hoitamaan asian korkeimman omakätisesti ja parinkymmenen rungon kaatamiseen aikaa tuhrautui kolmisen varttia - tehokasta toimintaa siis tälläkin kertaa. Kaksi isompaa kuusta jouduttiin jättämään kaatamatta kovan tuulen takia - niihin palataan hieman myöhemmin.

Polttopuut eivät ole näillä näkymin aivan pian loppumassa. Edellisestä savotasta on vielä eräskin pölli jäljellä ja tämänkertaisesta tulee kuutiokaupalla lisää pilkottavaa.

Myös saunan ja kylpyhuoneen osalla on tapahtunut edistymistä. Sauna tuli tänään vihdoinkin valmiiksi, kun J-P sai tursutettua silikonit paikoilleen. Saunan käytettävyyteen silikonien puuttuminen ei ole vaikuttanut, koska kaikki pinnat ovat vesieristettyjä - kosmeettinen seikka siis. Kylpyhuoneen puolelle saimme naulakkosysteemin asennettua ja nyt on paikka, mihin laittaa pyyhkeet ja kylpytakit roikkumaan. Hyllyn päälle voi kätevästi varastoida harvemmit käytettävät putelit ja muut saunomistarvikkeet.

Viimeisenä asiana lienee syytä mainita kotiteatteri. Onnistuimme pitkällisen metsästyksen jälkeen löytämään riittävän huomaamattomat kotiteatterikaiuttimet, joiden äänen laatu on riittävä. Kaiuttimia paikoilleen asentaessa J-P huomasi pienen sähkömiehille käyneen kömmähdyksen. Kaiuttimien testauksen yhteydessä nimittäin selvisi, että kaiutinrasiat on kytketty miten sattuu - seinässä olevien rasioiden järjestys on kaikkea muuta kuin suunnitelman mukainen. No, asia lienee vähäinen eikä kytkentöjä sen kummemmin tarvitse muuttaa, joten kun piuhat saatiin testauksen jälkeen kohdalleen, oli äänikin kohdallaan. Tästä kuitenkin herra Sähköurakoitsijalle pieni miinus ...