torstai 30. joulukuuta 2010

Hei, me muutettiin!

Hieman pidempi tauko bloggauksessa johtuu useasta eri asiasta, kuten joulusta, muuttorumbasta ja tietoliikennekatkoksesta. Nyt kun kommunikaatioelementit ovat suurin piirtein kohdillaan (no, pöytäkoneella ei vielä nettiin pääse mutta läppäri toimii mainiosti), lienee syytä kommentoida muutamaa mennyttä viikkoa jokusella sanalla.

Muutimme uuteen kotiimme juuri ennen joulua - muuttoajankohta toi prosessiin omat haasteensa. Selvisimme haasteista suurin piirtein kunnialla ja saimme joulukuusenkin viritettyä paikoilleen. Tässä lapset katsovat lahjaksi saatua Shrek-elokuvaa ... televisiokanavat kun eivät vielä näkyneet. Onneksi herra Sähköurakoitsija hoiti antenniasian heti joulun jälkeen kuntoon.

Itse muutto olikin sitten varsinainen haaste. Jotta muuttaminen rakennettavaan taloon onnistuisi, on herra Rakennustarkastajan ensin annettava muuttolupa. Moisen luvan saaminen edellyttää muutamaa asiaa. Asunnossa on oltava vessa, suihku, keittiö ja yksi makuuhuone käyttövalmiina. Mitään betonipintoja ei saa lattioilla olla näkyvillä. Talon ulkopuolelta on löydyttävä numerokyltti, postilaatikko ja jäteastia. Myös taloon kulkemiseen tarvittavien portaiden tulee olla asennettuna. LVI- ja sähköjärjestelmille on oltava käyttöönottotarkastus tehtynä. Nämä siis kaikkien perusasioiden, kuten lukkojen ja lämmityksen lisäksi ...

Onneksi herrat Putkimies ja Sähköurakoitsija pitivät omasta tontistaan hyvää huolta, eikä meillä heidän suhteen ollut huolta. Muutenkin otaksuimme luvan irtoavan muutamalla huomautuksella höystettyinä ja rohkenimme siirtää maallisen omaisuutemme (suurimman osan siitä) uuteen kotiosoitteeseemme jo tarkastusta edeltävänä viikonloppuna.

Siitä huolimatta, että herra Vastaava Mestari oli valmistellut ja hoitanut muuttotarkastusasiat niin pitkälle, kuin pystyi, meitä jännitti tarkastuspäivän aamuna kertakaikkisen paljon. Tarkastus meni kuitenkin mallikkaasti ja saimme oikein virallisen luvan muuttaa uuteen Kotiimme. Sauna, kylpyhuone ja pönttöuuni tosin olivat käyttökiellossa siihen asti, kunnes vaadittavat asiat olisivat kunnossa. Jälkitarkastukseen ei herra Rakennustarkastajan kuulemma tarvitsisi tulla, jos herra Vastaava Mestari hoitaisi asiat. Luotettu mies tuo meidän mestarimme ...

Rupeama, joka meillä ennen muuttoa oli edessä, oli varsin haastava. Ei ollut keittiötä, valoa, saati sitten kostean tilan kalusteita asennettuna. Tässä muutama sana kyökistä ...

Keittiö oli jossain määrin vaiheessa ennen muuttoprosessin alkua. Astianpesukone oli paketissansa kuistilla. kaapit olivat melkein paikoillaan ja niemeke oli vielä ihan keskeneräinen.

Ja tähän me sitten jouluun mennessä päästiin. No, vetimiä ei ovissa vielä ole, kun emme ole niitä ehtineet hakemaan. Muuten kyökki alkaa olla varsin toimivassa kunnossa.

maanantai 6. joulukuuta 2010

Herra Timpurin paluu

Herra Timpuri palasi Raksalle kuluneella viikolla. Tosin vain yhdeksi päiväksi joka sekin oli lauantai. Päivän agendaan kuului portaiden ja kodinhoitohuoneen välisen seinän rakentaminen. Koska kodinhoitohuoneesta uhkasi tulla hivenen ahdas ja käytössämme oli oikea ammattimies, päätimme jättää seinän rakentamatta alas asti. Huoneeseen tuli enemmän tilaa ja seinästä tuli vielä hauskakin, kun alareuna seuraa portaiden reisilankun linjaa!

J-P oli nimittäin ehtinyt pohdiskella seinäurakkaa urakkaa ja tuumaillut, että viikko menisi taikka hyvässä lykyssä kaksi, ennen kuin olisi seinä paikallaan. Herra Timpurilta aikaa kului kuutisen tuntia ... suutari pysyköön lestissään siis. Tässä herra mallailee alaosan kipsilevysoiroa paikoilleen.

Myös sisäpinnat ovat saaneet lisää lopullista peitettä. Kiitos Mian runsaan tapetointi-kokemuksen, vilpola ja meidän makuuhuoneet ovat pinnoiltaan valmiit. Tässä kuva meidän makuuhuoneesta.

Kassun huonekin saatiin vähän yli puolivälin - tapetti vaan sattui olemaan sen verran haastavan sorttista, että homma ei yksin onnistu. Tämä paperitapetti vaati perinteisen liisteröinnin ja vetyttämisen. Hankimme uteliaisuuttamme liisteröintikoneen ja aikamme säädettyämme ja harjoiteltuamme saimme homman sillä toimimaan (oli tosin hetkiä, jolloin teki mieli heittää koko toosa ovesta lumihankeen männynkäpyjä liisteröimään).

Myös keittiön kanssa touhuaminen ansaitsee maininnan. Saimme urakan kohtalaisen hyvälle mallille - niemeke on vielä aika lailla vaiheessa, mutta muuten ovat kaapit ja komerot paikoillaan. Niemekkeen rakentaminen tyssäsi väärän kokoisiin kaappeihin, jotka toki vaihdetaan oikean kokoisiin pika pikaa.