maanantai 27. syyskuuta 2010

Sisätöitä piisaa

Sitten viime tekstistä Raksan touhut ovat sujuneet lähinnä sisätöiden parissa. Niiden lisäksi Energiayhtiön herrat kävivät viimeistelemässä kaukolämpötouhut ja peittivät tekemänsä kaivannon. Samaan syssyyn saatiin sähkökaapelit ja tietoliikennekaapeli peitettyä. Kaukolämpökeskuskin pääsi paikoilleen erilliseen tekniseen tilaan. Lämpöjohtoja ei tosin vielä ole kytketty, mutta kunhan mittauskeskus saadaan paikoilleen, alkaa lämmityskin toimia.

Sisätöistä erityisen maininnan ansaitsee yläkerran lattialämmitys. Asennusta edelsi raivokas siivoaminen ja primerin (kosteussulku) levittäminen lattialastulevyjen päälle. Primerin tehtävänä on estää tulevaa kipsivalua kuivumasta liian nopeasti, sekä estää sitä imeytymästä lattiarakenteisiin. Tässä lattialämmitysputkisto on paikoilleen asennettuna.

Muista sisätöihin liittyvistä asioista on herra Timpuri pitänyt huolen varsin tehokkaasti. Kaikki väliseinät ovat pystyssä ja peitetty kipsilevyillä, pesutilojen alaslasketun katon runkorakenteet ovat paikoillaan ja saunakin alkaa hahmottua.

maanantai 13. syyskuuta 2010

Kaukolämpö saapui

Keskeisin kuluneen viikon tapahtuma liittyi talomme lämmitykseen, kun Energiayhtiö kytki talomme kaukolämpöverkkoonsa. Asennustyöt alkoivat tiistaina ja torstaina talomme oli Energiayhtiön kaukolämmityksen piirissä. Tässä kuva teknisestä tilasta, joka toimii myös talon lämpökeskuksena. Mittauskeskus ja lämmönvaihdin ovat vielä asentamatta, mutta vesi kiertää jo!

Lattiavalun jäljiltä pihalle jääneestä betonikakustakin päästiin kaukolämpötouhujen yhteydessä sopivasti eroon, kun energiayhtiön herra Kaivuri otti ja pisti betonit pinoon tontin reunalle pois viemistä odottamaan. Asioiden sopiminen Energiayhtiön kanssa tuntuu olevan muutenkin sujuvaa. Saamme sähkön kytkemiseen tarvittavat kaivuutyöt hoidettua samalla, kun kaukolämpöputki peitetään.

Tässä vielä kaukolämpöputki jotakuinkin paikoilleen asennettuna. Kovin lähelle maan pintaa putket asennetaan, mutta eipä niiden jäätymistä toisaalta tarvitse pelätä. Kaukolämpöputket pyritään aina asentamaan nurmikon alle, jossa maan nouseminen ja laskeminen ei haittaa.

Kuluneen viikon draamaosuus liittyy pönttöuuniin. Huomasimme, että uuni on hieman vinossa - ei paljoa, mutta sen verran että silmällä huomaa, kun osaa katsoa. Asian tiimoilta on käyty keskustelua herrojen Uunimuurari ja Vastaava Mestari kanssa. Jälkinäytös seurannee jossain vaiheessa lähiviikkojen aikana. Palatkaamme siihen sitten.

Talon ulkomaalaus on yksi niistä asioista, joista olemme pääosin selvinneet omin avuin. Isot päätykolmiot olivat kuitenkin sen verran korkeita, että niihin pyysimme ammattimaalarilta apua. Rouva Maalari touhusi pari päivää kolmen ison päätykolmion ja päätyräystäiden parissa. Jälleen tuli huomattua, että ammattilaisen otteet ovat ammattilaisen otteita ... Eikä huojuvilla tikkailla seitsemän metrin korkeuteen kiipeäminen miellytä meitä edes ajatuksena kovin paljoa.

maanantai 6. syyskuuta 2010

Sulkeiset

Viime viikonloppu kului pääosin "sulkeisten" merkeissä. Lapset olivat mummolassa, joten J-P ja Mia pystyivät oikein omistautumaan kaikenlaiseen hikiseen puuhasteluun.

Pystyimme tarjoamaan osuuden puuhastelusta hyvälle ystävällemme Markulle, joka tuli auliisti J-P:n kanssa kipsilevyjä kantamaan. Kantokeikka oli Markulle jo toinen - ensimmäinen kerta oli muutama viikko sitten, jolloin mukana oli myös yhteinen ystävämme Tuomas. Yhteistä molemmille kantokeikoille oli suunnaton hien määrä ja tehokkaasti kipeytyneet paikat. Lämmin kiitos Markulle ja Tuomakselle!

Muita viikonlopun aktiviteetteja olivat ilmastointiputkien eristäminen (joka ei tunnu loppuvan ollenkaan) sekä tontin etuosan perusteellinen siivoaminen tiistaita silmälläpitäen. Energiayhtiön Asennusporukka tulisi silloin kytkemään talomme kaukolämpöverkkoon eikä kaivuutöiden tiellä saa olla mitään kissaa suurempaa.

Pääsimme myös maistamaan aivan uutta ihanuutta - seinien villoittamista, tällä kertaa lasivillalla. Tämäkään touhu ei ihan heti lopu kesken, joten kutinaa on tiedossa tulevina viikkoina.